αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο πρόβλημα με την επιχειρηματικότητα: Πολλοί θέλουν τα οφέλη, λίγοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν τη δουλειά

Το πρόβλημα με την επιχειρηματικότητα: Πολλοί θέλουν τα οφέλη, λίγοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν τη δουλειά

Ακούγοντας ότι κάποιος είναι «πετυχημένος επιχειρηματίας», οι περισσότεροι άνθρωποι εστιάζουν στα θετικά. Τα πολλά χρήματα, την ανεξαρτησία, το πρεστίζ. Το κακό εδώ είναι ότι λίγοι από αυτούς που ονειρεύονται «μια ζωή επιχειρηματία», είναι διατεθειμένοι να κάνουν την δουλειά. Αυτό δείχνει το παρακάτω γράφημα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόβλημα που αφορά την επιχειρηματικότητα.

https://i.pinimg.com/564x/f0/8c/d3/f08cd3bce2bd898ae7d593229b0d8803.jpg

Τα χρήματα είναι ίσως το μεγαλύτερο δέλεαρ. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να γίνουν πλούσιοι. Όμως οι περισσότεροι από όσους λένε ότι θέλουν να γίνουν πλούσιοι, το προσπαθούν με λάθος τρόπο. Δεν θέλουν να ακούσουν μια πικρή αλήθεια που σχετίζεται με αυτό: κανείς δεν έγινε πλούσιος δουλεύοντας για κάποιον άλλο. Κανείς δεν έγινε πολύ πλούσιος, ζώντας μια «ασφαλή» ζωή, με ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Κανείς δεν έγινε πλούσιος δουλεύοντας στάνταρ ωράρια κάθε ημέρα, όπως σημειώνει σε άρθρο του το αμερικανικό inc.com.

Ακόμα κι αν βρίσκεσαι ως υπάλληλος σε μια θέση που σου προσφέρει αρκετά χρήματα, πρέπει να συμφωνήσουμε στο γεγονός ότι για να γίνεις πλούσιος χρειάζονται κάποια χρόνια. Στα οποία θα λαμβάνεις πολλά περισσότερα από όσα ξοδεύεις. Όμως κάτι τέτοιο… δεν είναι σίγουρο. Αφού μέσα σε αυτά τα χρόνια μπορεί ο εργοδότης να αλλάξει τον μισθό σου ή ακόμα και να σε απολήσει. Οπότε τα σχέδια σου θα «ναυαγήσουν» μέσα σε μια ημέρα.

Δείτε κάποια ονόματα πολύ πλούσιων ανθρώπων, σύμφωνα με το Forbes: Gates. Buffett. Bezos. Zuckerberg. Ellison. Bloomberg. Koch. Page. Τι κοινό έχουν; Όλοι δημιούργησαν τις δικές τους σπουδαίες επιχειρήσεις. Με στόχο να επεκταθούν σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο να απευθυνθούν στην τοπική αγορά.

Δεν μπορείς να ανοίξεις ένα γωνιακό καφέ και να ελπίζεις ότι θα γίνεις πλούσιος. Τι μπορείς όμως να κάνεις: να ανοίξεις καφέ σε πολλές τοποθεσίες, έτσι ώστε να επεκταθείς σε πολλές αγορές.

«Ο μόνος τρόπος για να γίνεις πολύ πλούσιος, είναι να ανοίξεις τη δική σου επιχείρηση, η οποία θα είναι ικανή να κάνει scale up και να γίνει ένα σημαντικό μέγεθος» σημειώνει το inc.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 19 =