αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Το πρωινό ξύπνημα δεν κάνει τη διαφορά» λέει ένας πετυχημένος επιχειρηματίας και δίνει τα δικά του tips

«Το πρωινό ξύπνημα δεν κάνει τη διαφορά» λέει ένας πετυχημένος επιχειρηματίας και δίνει τα δικά του tips

Τις περισσότερες φορές μιλάμε για τ τι κάνουν οι πετυχημένοι επιχειρηματίες το πρωί. Τι ώρα ξυπνούν αλλά και ποιες είναι οι βασικές τους συνήθειες. Ο Craig Ballantyne, επιχειρηματίας και συγγραφές του βιβλίου «The Perfect Day Formula», έχει διαφορετική άποψη.

Όπως υποστηρίζει μιλώντας στο Forbes, την διαφορά δεν την κάνει το πρωινό ξύπνημα. Αλλά αυτό που μετρά είναι το τι κάνεις στη διάρκεια της ημέρας. «Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ώρες σας, θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη δομή στην εργάσιμη ημέρα σας. Αυτό θα σας δώσει περισσότερη ελευθερία. Ακούγεται παράξενο, αλλά θα πρέπει να δομήσετε την ελευθερία» λέει ο ίδιος. Και εξηγεί ότι χωρίς πειθαρχία, το αποτέλεσμα θα είναι να βυθιστείτε στο χάος.

Το τι κάνεις το πρωί δεν μετρά για τον Ballantyne. Αλλά, όπως λέει, οι πετυχημένοι επιχειρηματίες κάνουν ένα πράγμα κάθε ημέρα: είναι συγκεντρωμένοι. Κάτι το οποίο ξεκινά από την προηγούμενη ημέρα.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στο τέλος κάθε ημέρα και βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Πρώτα από όλα, πρέπει να απαλλαγούμε από την «ψυχική ακαταστασία». Όπως λέει «είναι σαν να καθαρίζουμε το γκαράζ μας». Κάθε βράδυ πρέπει να αποφορτιζόμαστε και να περνούμε ώρα με τους δικούς μας ανθρώπους.Ένα καλό tip, είναι να γράψουμε τις δουλειές της επόμενης ημέρας σε ένα χαρτί και να το αφήσουμε στην άκρη. Με αυτό τον τρόπο «βγάζουμε» τις σκοτούρες από το μυαλό μας και δεν τις σκεφτόμαστε όλη την ώρα.

Παράλληλα, το να δημιουργήσεις μια μικρή to-do-list σε κάνει να γλυτώσεις χρόνο το πρωί της επόμενης ημέρας. Αφού έχεις οργανωθεί από το βράδυ.

Ακόμα, αν έχεις ένα μεγάλο project μπροστά, μπορείς να κάνεις μία μίνι προετοιμασία από το βράδυ. Για παράδειγμα, αν έχεις να κάνεις μια παρουσίαση 500 λέξεων, αφιέρωσε 3 λεπτά το προηγούμενο βράδυ και γράψε τα 5 κύρια σημεία στο χαρτί. Όταν θα ξυπνήσεις, θα είναι πολύ πιο εύκολο να αναπτύξεις το κείμενο σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − seven =