αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο πλήρωμα της Crew Dragon επέστρεψε στη Γη σε μια σπάνια νυχτερινή προσθαλάσσωση (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πλήρωμα της Crew Dragon επέστρεψε στη Γη σε μια σπάνια νυχτερινή προσθαλάσσωση (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από 6 μήνες παραμονής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, οι τέσσερις αστροναύτες της Crew-1 αποστολής επέστρεψαν στη Γη με την Crew Dragon κάψουλα “Resilience”, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση της πρώτης αποστολής της NASA στον ISS η οποία βασίστηκε εξ ολοκλήρου σε μία ιδιωτική εταιρία, την SpaceX του Elon Musk.

Η κάψουλα προσθαλασσώθηκε πριν λίγη ώρα στον Κόλπο του Μεξικό, κοντά στην πόλη Fla του Παναμά. Αυτό που ξεχωρίζει στη σημερινή προσθαλάσσωση είναι το γεγονός πως έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι που είχε να συμβεί από το 1968 με τους τρεις αστροναύτες του Apollo 8.

Σας καλοσωρίζουμε στον πλανήτη Γη και ευχαριστούμε που πετάξατε με την SpaceX. Για όσους είστε εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα τακτικών πτήσεων, κερδίσατε 68 εκατομμύρια μίλια σε αυτό το ταξίδι.

Έτσι καλωσόρισε αστειευόμενος το πλήρωμα της NASA ο Michael Heiman, ο υπεύθυνος ελέγχου αποστολής της SpaceX, για να λάβει την ερώτηση από τον αστροναύτη Mike Hopkins, “είναι μεταβιβάσιμα;”.

Δευτερόλεπτα μετά την προσθαλάσσωση η κάψουλα περικυκλώθηκε από σκάφη πρώτης ανταπόκρισης και σε λιγότερο από μισή ώρα μετά το σκάφος ανάκτησης την έβγαλε από το νερό. Το πλήρωμα του σκάφους έβγαλε τους αστροναύτες από την κάψουλα λίγο αργότερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =