αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο πλήρες βίντεο: Ο επιχειρηματίας ζητά 7ημερη εργασία, ο Κ. Μητσοτάκης δεν απαντά για «οδοστρωτήρες», και άλλα συμπεράσματα

Το πλήρες βίντεο: Ο επιχειρηματίας ζητά 7ημερη εργασία, ο Κ. Μητσοτάκης δεν απαντά για «οδοστρωτήρες», και άλλα συμπεράσματα

Viral έχει γίνει από εχτές το βίντεο με τον επιχειρηματία από την Κω, ο οποίος στα πλαίσια συνάντησης με τον Κ. Μητσοτάκη ζητά από από το πρόεδρο της Νέα Δημοκρατίας να εφαρμοστεί «7ημερη εργασία». Το βίντεο ανέβηκε από χρήστη στο Facebook. Το αναδημοσίευσε και το It’s Possible, όπως και πολλά άλλα Ελληνικά ΜΜΕ.

Τώρα έχουμε στην κατοχή μας το πλήρες αμοντάριστο βίντεο της συνάντησης του Κ. Μητσοτάκη με τους επιχειρηματίες στην Κω. Οφείλουμε να το δημοσιεύσουμε και αυτό, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του συνολικά. Κάποια βασικά σημεία:

Ο επιχειρηματίας από την Κω όντως ζητά 7ημερη εργασία (38:07). Όχι 7ημερη λειτουργία επιχείρησης (μοντέλο Παπαστράτος). Ζητά 7ημερη εργασία των εργαζομένων (άρα χωρίς ρεπό) για τους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού στον οποίο εστιάζει η συζήτηση. Αφού όπως λέει «οι περισσότεροι εργαζόμενοι θέλουν να δουλεύουν 7 ημέρες», γιατί δουλεύουν 5 μήνες τον χρόνο.

Όπως θα δείτε στο αμοντάριστο βίντεο, στην συνέχεια δεν παίρνει τον λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ. Άρα η απάντηση για τους «οδοστρωτήρες» έρχεται αργότερα και δεν αφορά την 7ημερη εργασία. Βρίσκεται στο 53 λεπτό, όπου αναφέρεται στην ιδιωτική ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την δημόσια διοίκηση.

Σε ότι αφορά τα εργασιακά δικαιώματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στο 61 λεπτό. Ας δούμε τι αναφέρει, για να μπορέσει και από εκεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του: «Αν εμείς λοιπόν κάνουμε αυτά για την επιχειρηματική κοινότητα, οι απαιτήσεις που έχουμε από την επιχειρηματική κοινότητα είναι πολύ συγκεκριμένες. Εργασιακή ειρήνη και προστασία των εργαζόμενων. Οι εργαζόμενοι συμμέτοχοι στην επιτυχία της επιχείρησης. Εμείς θα δώσουμε και περισσότερα φορολογικά κίνητρα, να δίνουμε μπόνους και να μην φεύγει το μισό μπόνους σε φόρους και σε εισφορές όπως γίνεται σήμερα. Θα σας βοηθήσουμε, ειδικά τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις να δώσετε πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους. Θέλετε να κάνετε ένα πρόσθετο ασφαλιστήριο συμβόλαιο -πέρα και πάνω από αυτό που προσφέρει η δημόσια ασφάλιση- να μπορείτε να το κάνετε. Και φυσικά η εργατική νομοθεσία πρέπει να τηρείται. Αν υπάρχει μία κλαδική σύμβαση, αυτή η κλαδική σύμβαση… εμείς μιλάμε για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Αν έχει υπογραφεί μια κλαδική σύμβαση μεταξύ του κλάδου, έχει επεκταθεί μέσω της επεκτασιμότητας και δεσμεύει όλες τις επιχειρήσεις και όλους τους εργαζόμενους αυτή η κλαδική σύμβαση πρέπει να εφαρμόζεται. Γιατί πρέπει εμείς να μπλέξουμε στα χωράφια των εργαζόμενων και των επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν συμφωνήσει τι είναι καλό για τους ίδιους; Γιατί γνωρίζουν πολύ καλύτερα τις ανάγκες. Και μια κλαδική σύμβαση καλή για τους εργαζόμενους. Γιατί προφανώς δεν θα την είχανε δεχθεί και οι ίδιοι. Δεν θα την είχανε υπογράψει».

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 16 =