αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο πλάνο της Μαδρίτης για να περιορίσει το Airbnb- Βγάζει εκτός πλατφόρμας το 95% των σπιτιών!

Το πλάνο της Μαδρίτης για να περιορίσει το Airbnb- Βγάζει εκτός πλατφόρμας το 95% των σπιτιών!

«Φρένο» στις επιδιώξεις των πολιτών να διαθέτουν τα διαμερίσματά τους με καθεστώς βραχύχρονης μίσθωσης βάζει η Μαδρίτη, προκειμένου να καταστήσει το κέντρο της πόλης ένα ασφαλές μέρος κυρίως για τους πολίτες που μένουν μόνιμα εκεί. Το επόμενο διάστημα μάλιστα, σύμφωνα με την El Pais, ο δήμαρχος της πόλης θα αφαιρέσει την άδεια 10.000 περίπου διαμερισμάτων να διατίθενται στην πλατφόρμα του Airbnb.

Οι νέοι κανονισμοί προβλέπουν μεταξύ άλλων, ότι τα διαμερίσματα που θα χρησιμοποιούνται ως χώροι ενοικίασης θα πρέπει επιπλέον να διαθέτουν έναν ξεχωριστό χώρο πρόσβασης από αυτόν που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της πόλης. Ως εκ τούτου, οι επισκέπτες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν την ίδια είσοδο του κτιρίου ή τους ίδιους ανελκυστήρες με τους μόνιμους κατοίκους.

Στην πραγματικότητα αυτό σημαίνει πως το 95% των ακινήτων που ήδη είναι εγγεγραμμένα στην πλατφόρμα του Airbnb δεν θα μπορέσουν να λάβουν την απαιτούμενη άδεια για την ενοικίαση. Πολίτες αλλά και οργανώσεις που εκφράζουν την αντίθεσή τους στις εν λόγω αποφάσεις κάνουν λόγο για τον οικονομικό αντίκτυπο που αυτό θα έχει σε ολόκληρη την κοινωνία.

Ιδιοκτήτες μάλιστα διαμερισμάτων που τα διαθέτουν συστηματικά στην πλατφόρμα ανέφεραν πως θα κινηθούν νομικά εναντίον όσων παίρνουν τις αποφάσεις. Η Airbnb από την πλευρά της μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της μίλησε για μια «μη καθαρή» και «ασαφή» απόφαση.

Οι νέοι κανονισμοί στοχεύουν κυρίως τα ακίνητα στα οποία μπαίνει ενοικιαστήριο για περισσότερες από 90 μέρες το χρόνο. Ο δημοτικός σύμβουλος για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, Χοσέ Μανουέλ Κάλβο, δήλωσε πως οι κανόνες είναι απαραίτητοι καθώς «ο μαζικός τουρισμός υποβαθμίζει τελικά τις πόλεις».

Πηγή: Huffington Post Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + three =