αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο πλάνο προχωρά: Πως η Αστυπάλαια μετατρέπεται στο πρώτο «έξυπνο και πράσινο» νησί της Μεσογείου

Το πλάνο προχωρά: Πως η Αστυπάλαια μετατρέπεται στο πρώτο «έξυπνο και πράσινο» νησί της Μεσογείου

Με σταθερά βήματα, προχωρεί το project της ανάπτυξης της Αστυπάλαιας στο πρώτο «έξυπνο και πράσινο» νησί της Μεσογείου. Ο ηλεκτρικός στόλος στην «πεταλούδα του Αιγαίου» αυξάνεται περαιτέρω, αφού οι τοπικές αρχές χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα, ήδη, από πέρυσι. Το έργο «Smart & Sustainable Island» είναι μια κοινή πρωτοβουλία του Ομίλου Volkswagen και της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τα επόμενα χρόνια το όμορφο νησί των Δωδεκανήσων θα μετατραπεί σε ένα τόπο όπου η κινητικότητα θα είναι έξυπνη και βιώσιμη και το ενεργειακό σύστημα θα ανανεωθεί πλήρως.

Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, η τελευταία εξέλιξη όπως έγινε γνωστό, ήταν η παράδοση ενός τυρκουάζ VW ID.3 Pure στο νέο του ιδιοκτήτη απευθείας στους ανεμόμυλους της Χώρας, της πρωτεύουσας της Αστυπάλαιας. Περαιτέρω παραδόσεις περιελάμβαναν το ID.4 και e-up! καθώς και το Seat MÓ eScooter 125. Ο Θάνος Παπαγιάννης, ο πρώτος πελάτης ID.3 στην Αστυπάλαια, είναι σταθερός υπέρμαχος της ηλεκτροκίνησης. Το νέο του ηλεκτρικό όχημα αντικαθιστά ένα Volkswagen Golf 3. Όπως είπε, «η ηλεκτροκίνηση ταιριάζει τέλεια με την Αστυπάλαια. Οι αποστάσεις εδώ είναι μικρές, η κατανάλωση ενέργειας είναι χαμηλή και το δίκτυο φόρτισης είναι πλέον πολύ καλά ανεπτυγμένο. Ελπίζω, πραγματικά, ότι η Αστυπάλαια θα εμπνεύσει άλλες περιοχές να αυξήσουν τις προσπάθειές τους για την προστασία του κλίματος υιοθετώντας λύσεις ηλεκτροκίνησης».

Το επόμενο ορόσημο του έργου «Smart & Sustainable Island» θα έρθει σύντομα: Το καλοκαίρι, η Volkswagen θα λανσάρει καινοτόμες, αποκλειστικά ηλεκτροκίνητες υπηρεσίες μετακίνησης μαζί με τοπικές εταιρείες. Η κοινή χρήση οχημάτων έχει σχεδιαστεί με σκοπό να βελτιώσουν τη βιώσιμη κινητικότητα, ενώ, συμβάλλουν στη μείωση του συνολικού αριθμού οχημάτων στο νησί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − seven =