αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο πλάνο με τα «χρονικά blocks» για να πετύχεις τους στόχους σου το 2019

Το πλάνο με τα «χρονικά blocks» για να πετύχεις τους στόχους σου το 2019

Είναι η στιγμή που οι περισσότεροι άνθρωποι ορίζουν τους στόχους τους για την νέα χρονιά. Αλλά μισό λεπτό. Αυτή ακριβώς μπορεί να είναι η πρώτη παγίδα στην οποία θα πέσεις, πριν καν ξεκινήσεις οτιδήποτε. Το να βάλεις, δηλαδή, στόχους που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέσα σε ολόκληρο το 2019.

Αλλά γιατί αυτό είναι λάθος; Διότι αν βάλεις ως deadline σου το τέλος του ερχόμενου έτους, είναι πολύ πιθανό να φτάσεις μέχρι εκεί και τελικά… να μην έχεις πραγματοποιήσει τίποτα. Όταν οι άνθρωποι βάζουμε στόχους έχοντας μπροστά μας τόσο μεγάλο χρονικό περιθώριο, είναι πιθανό να εμφανίσουμε αναβλητικότητα. Και τελικά να μην καταφέρουμε να φτάσουμε στον στόχο μας.

Είναι όπως τότε που πηγαίναμε σχολείο. Είχαμε μπροστά μας π.χ. 6 μήνες για να διαβάσουμε. Και τελικά καταλήγαμε να διαβάζουμε το τελευταίο βράδυ. Αλλά έτσι -συνήθως- δουλειά δεν γίνεται.

Δεν γίνεται να έχεις μόνο ένα μεγάλο deadline στο τέλος του δρόμου. Αλλά υπάρχει μια άλλη τακτική που μπορείς να ακολουθήσεις εδώ. Φτιάξε ένα πλάνο και χώρισε το σε «χρονικά blocks»: Μικρότερα χρονικά διαστήματα μέσα στο έτος, στα οποία θα πρέπει να πετύχεις «μικρούς» στόχους. Οι οποίοι με τη σειρά τους θα σε οδηγήσουν στον μεγάλο σου στόχο, στο τέλος του έτους. Έτσι θα είσαι πάντα σε εγρήγορση και θα μπορείς να ελέγχεις την πρόοδο σου.

Τα πράγματα είναι απλά λοιπόν. Δες το παρακάτω ημερολόγιο του 2019. Και όρισε τα δικά σου «χρονικά blocks».

https://freshcalendars.com/calendar/yearly/2019/2019-Calendar-Printable.jpg

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =