αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο «πιο σπάνιο» prototype του πρώτου iPhone πωλείται στο eBay. Και κοστίζει πολύ ακριβά

Το «πιο σπάνιο» prototype του πρώτου iPhone πωλείται στο eBay. Και κοστίζει πολύ ακριβά

Χρήστης του Ebay από το Portland στις Η.Π.Α, έχει βάλει προς πώληση το prototype μοντέλο του αρχικού iPhone δηλώνοντας πως πρόκειται για το πιο σπάνιο iPhone prototype που υπάρχει, με τη δημοπρασία να έχει φτάσει μέχρι στιγμής την τιμή του στα 12100 δολάρια.

Κατά καιρούς έχουμε δει αρκετά πρωτότυπα μοντέλα της Apple να δημοπρατούνται στο Ebay, με τα iPhone να είναι κάτι το οποίο δε βλέπουμε συχνά. Το συγκεκριμένο iPhone που μέσω των bids έχει φτάσει τα 12100 δολάρια, προέρχεται από χρήστη του Ebay στο Portland των Η.Π.Α και διαθέτει το λειτουργικό σύστημα και χαρακτηριστικά που δηλώνουν ότι είναι από τα prototype iPhone.

Ο πωλητής δηλώνει πως πρόκειται για μια συσκευή που είναι το πιο σπάνιο prototype μιας και επισημαίνει τις διαφορές από τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν, είναι κατασκευασμένο το 2006 και έχει συναρμολόγηθεί με το χέρι στο Cupertino της California, όπου ήταν τα γραφεία της Apple εκείνη την εποχή, μιας και πλέον έχει μεταφερθεί από τον Απρίλιο του 2017 στο Apple Park.

Για να γίνει πιο πιστική η σπανιότητα της συσκευής, ο πωλητής αναφέρει τις διαφορές του συγκεκριμένου iPhone prototype από τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν ακόμα. Σε αυτές ξεχωρίζει το βάρος αυτού του πρωτότυπου iPhone το οποίο είναι 144.5 γραμμάρια, τη στιγμή που το κανονικό iPhone 2G ήταν 135 γραμμάρια, “τρέχει” πολλαπλές δοκιμαστικές εφαρμογές για κάθε λειτουργία της συσκευής, συμπεριλαμβανομένης μιας έκδοσης του OS X και του προγράμματος Earthbound.

Στην πλάτη της συσκευής υπάρχει το εξίσου σπάνιο Apple engineer αυτοκόλλητο που δηλώνει την έκδοση του λογισμικού και τις συχνότητες των Bluetooth, WiFi και των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, ενώ πέραν του Apple logo δεν υπάρχει τίποτα άλλο στην πλάτη της συσκευής. Επιπλέον, το hardware της συσκευής είναι διαφορετικό από αυτό του κανονικού iPhone 2G, ο διακόπτης που κάνει τη συσκευή αθόρυβη διαθέτει το εικονίδιο μιας καμπάνας, κάτι το οποίο δεν υπάρχει σε κανένα iPhone.

Η συσκευή αυτή, σύμφωνα με τον πωλητή, είναι μια εξαιρετική επένδυση για όσους θέλουν να έχουν αυτό το κομμάτι της ιστορίας της Apple. Η τιμή της συσκευής μέχρι στιγμής έχει φτάσει τα 12100 δολάρια, ενώ σε προηγούμενη δημοπρασία η οποία διακόπηκε, είχε φτάσει να δημοπρατείται στα 61100 δολάρια, ενώ παραμένει άγνωστο το πόσο ακόμα θα είναι διαθέσιμη αυτή η δημοπρασία μιας και η Apple έχει απαιτήσει να αφαιρεθούν δημοπρασίες iPhone που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς στο Ebay.

iphone2g prototype2

iphone2g prototype4

iphone2g prototype5

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + one =