αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο πιο σημαντικό πράμα που πρέπει να κάνεις με τα χρήματα στα 20s σου, είναι κάτι που μπορεί να το κάνει ο καθένας

Το πιο σημαντικό πράμα που πρέπει να κάνεις με τα χρήματα στα 20s σου, είναι κάτι που μπορεί να το κάνει ο καθένας

Στα 20s, μπορεί να χρειάζεται να πληρώνεις κάποιους λογαριασμούς, να αναπτύξεις την καριέρα σου και να έχεις μια κοινωνική ζωή. Τώρα, μέσα σε όλα αυτά, πρέπει να εντάξεις μια οικονομική συνήθεια, όπως εξηγεί η money expert, Kimmie Greene, μιλώντας στο CNBC.

«Μπορείς να εξοικονομείς το 25% του εισοδήματος σου», έτσι ώστε να έχεις μια οικονομική υγεία, όπως σημειώνει η Greene.

Κάτι που ίσως ακούγεται δύσκολο για κάποιους. Σε αυτή τη ηλικία βέβαια, δεν έχει τόσο σημασία να αποθηκεύσεις ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό ή να το επενδύσεις με συγκεκριμένο τρόπο. Είναι όμως κομβικό, να κάνεις έναν «διάλογο» με τον εαυτό σου, και να να αποφασίσεις ότι πρέπει να καθιερώσεις κάποιες… οικονομικές θυσίες, έτσι ώστε να έχεις μια οικονομική υγεία.

«Οι επιλογές σου δεν γίνονται πιο εύκολες καθώς ο μισθός αυξάνεται», τονίζει η money expert. Πολλοί πιστεύουν ότι όταν βρουν μια καλή δουλειά στο μέλλον, θα λυθούν όλα τα προβλήματα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού όσο προχωράμε στη ζωή μας, μπορεί να αυξάνεται ο μισθός μας, αλλά αυξάνονται και τα έξοδα. Έχουμε να πληρώσουμε για πράγματα και υποχρεώσεις που δεν τις είχαμε στα 20s.

Άρα λοιπόν, πρέπει από μικρή ηλικία να έχεις αναπτύξει κάποιες καλές οικονομικές συνήθειες. Οι οποίες θα σε ακολουθήσουν και στο μέλλον. Το να μάθεις να βάζεις χρήματα στην άκρη, θα σε βοηθήσει πολύ στην πορεία. Αφού όσο μεγαλώνουμε, οι «έκτακτες ανάγκες» γίνονται περισσότερες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four − four =