αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ Πειραιάς αλλάζει πρόσωπο και προσελκύει το ενδιαφέρον για νέα ξενοδοχεία

Ο Πειραιάς αλλάζει πρόσωπο και προσελκύει το ενδιαφέρον για νέα ξενοδοχεία

Νέες επενδύσεις στον κλάδο των ξενοδοχείων προσελκύει ο Πειραιάς, όπου η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, σε συνδυασμό με την επέκταση του τραμ και του μετρό, προσελκύουν κεφάλαια. Πριν από περίπου ένα χρόνο, η Grivalia ΑΕΕΑΠ ανακοίνωσε ότι από κοινού με την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand θα προχωρήσει στην μετατροπή των παλαιών αποθηκών της καπνοβιομηχανίας σε ένα σύγχρονο εμπορικό κτήριο, υλοποιώντας επένδυση, συνολικής αξίας 100 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη φάση της επένδυσης, ύψους 14 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί τους προσεχείς μήνες. Αφορά την ανακατασκευή του κτηρίου “Vomva”-ενός εκ των τριών της καπνοβιομηχανίας- όπου οι δομημένοι χώροι θα αυξηθούν σε 11.000 τ.μ. Οι υφιστάμενες αποθήκες θα αποτελέσουν το κέλυφος του κτηρίου, ενώ κατασκευάζεται υπόγειο πάρκινγκ (126 θέσεων) και υλοποιείται χώρος πρασίνου.

2+1 projects

Με το επενδυτικό ενδιαφέρον για νέες ξενοδοχειακές αναπτύξεις να είναι βέβαιο, το πωλητήριο από την Άτρια Υπηρεσίες Ακινήτων στην πρώην οικία Μεταξά επί των οδών Γρ.Λαμπράκη 101 & Βασ. Γεωργίου στον Πειραιά θα αποτελέσει “crash test” για την τοπική αγορά επαγγελματικών ακινήτων.

Όπως διαβάζουμε στο Capital.gr, το κτήριο έχει συνολική επιφάνεια 1.532 τ.μ., διαθέτει ισόγειο, τρεις ορόφους και υπόγειο και βγαίνει στην αγορά προς περίπου 5,5 εκατ. ευρώ. Σε αυτό στεγαζόταν το κατάστημα Glou Premium Store των αδελφών Glou, με το κτήριο, που αποτελούσε την κατοικία του Σπυρίδων Μεταξά, να ενδείκνυται για την υλοποίηση γραφείων ή καταστημάτων. Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν τις προσεχές ημέρες οπότε εκπνέει το πρώτο στάδιο της διαδικασίας πώλησης.

Πάντως, στις νέες αναπτύξεις που δρομολογούνται στον Πειραιά κυριαρχούν τα ξενοδοχεία. Στην λεωφόρο Ομηρίδου Σκυλίτση 62 ο γαλλικός όμιλος Accor σχεδιάζει την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας τεσσάρων αστέρων, με περισσότερα από 300 δωμάτια, της οποίας τη διαχείριση αναμένεται να έχει η πολυεθνική αλυσίδα Novotel.

Επίσης, το ξενοδοχείο Mistral έχει περιέλθει στην κυριότητα της οικογένειας Δούζογλου, με τα σχέδια να προβλέπουν τη ριζική ανακαίνισή του. Η θέση του κοντά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ευνοούν τα επενδυτικά σχέδια των ομογενών από τη Βενεζουέλα.

Αναμένεται ακόμη να ανοίξουν τα “χαρτιά” τους και οι Κινέζοι της Cosco με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι σχεδιάζουν στο λιμάνι του Πειραιά την υλοποίηση ξενοδοχείου, καταστημάτων όπως και χώρων υποδοχής και αναμονής..

Ξενοδοχείο θα δημιουργηθεί και στο ακίνητο της ΓΑΙΑΟΣΕ (σιδηροδρομικός Σταθμός Πειραιώς) που γειτνιάζει με το λιμάνι του Πειραιά και τον ΗΣΑΠ (μεσολαβεί μεταξύ τους η Ακτή Καλλιμασιώτη). Σε αυτό αναμένεται να υλοποιηθεί πολυχώρος συνολικής έκτασης 35.000 τετραγωνικών μέτρων, με την επένδυση να είναι ύψους 70 εκατ. ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × five =