αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο «πείραμα» της Unilever: Ξεκινά να εφαρμόζει 4ημερη εργασία χωρίς να μειώσει τους μισθούς

Το «πείραμα» της Unilever: Ξεκινά να εφαρμόζει 4ημερη εργασία χωρίς να μειώσει τους μισθούς

Το μοντέλο της 4ημερης εργασίας το έχουμε δει να δοκιμάζεται σε διάφορες εταιρίες και χώρες τα τελευταία χρόνια. Τώρα είναι η σειρά ενός «γίγαντα». Όπως μεταδίδει το CNN, η Unilever στη Νέα Ζηλανδία ξεκινά να εφαρμόζει 4ημερη εργασία, χωρίς να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων. Μάλιστα οι εργαζόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν ποιες 4 ημέρες της εβδομάδας θα δουλεύουν.

Το «πείραμα» ξεκινά αυτή την εβδομάδα και θα διαρκέσει για 1 χρόνο. Σημειώνεται ότι η εταιρία απασχολεί 81 υπαλλήλους στη χώρα.

«Ελπίζουμε ότι η δοκιμή θα έχει ως αποτέλεσμα η Unilever να γίνει η πρώτη παγκόσμια εταιρεία που θα υιοθετεί τρόπους εργασίας που θα προσφέρουν απτά οφέλη για το προσωπικό και για την επιχείρηση», σημειώνει ο Nick Bangs, managing director της Unilever New Zealand. Και συμπληρώνει: «Είναι μια συναρπαστική στιγμή για την ομάδα μας και μια επικύρωση του καταλυτικού ρόλου που έπαιξε ο Covid-19 στην αναδιάρθρωση των τυπικών εργασιακών πρακτικών».

Μένει να δούμε πόσο καλά θα πάει αυτό το ευέλικτο μοντέλο εργασίας. Κατά το οποίο οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν συνολικά λιγότερες ώρες, αλλά θα αμείβονται το ίδιο. Και σίγουρα θα είναι πιο χαρούμενοι. Από την άλλη, στόχος της εταιρίας είναι να μετρήσει την αποδοτικότητα των εργαζομένων με βάση τα αποτελέσματα και όχι τον χρόνο εργασίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =