αρχικηVIRALΤο πείραμα: Πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση. Οι «κανόνες» στο εσωτερικό του αεροπλάνου

Το πείραμα: Πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση. Οι «κανόνες» στο εσωτερικό του αεροπλάνου

Ο αυστραλιανός αερομεταφορέας Qantas ολοκλήρωσε τη δοκιμή της μεγαλύτερης σε διάρκεια εμπορικής πτήσης στο πλαίσιο της έρευνας για το πώς το ταξίδι θα μπορούσε να επηρεάσει τους πιλότους, το πλήρωμα και τους επιβάτες. Η μελέτη των στοιχείων της πτήσης είναι υψίστης σημασίας καθώς ένα τέτοιο μαραθώνιο ταξίδι θεωρείται «άθλος» για το ανθρώπινο σώμα. Το Boeing 787-9 με 49 επιβάτες χρειάστηκε 19 ώρες και 16 λεπτά για να πετάξει από τη Νέα Υόρκη στο Σίδνεϊ, μια διαδρομή 16.200 χλμ. Τον επόμενο μήνα, η εταιρεία σχεδιάζει να δοκιμάσει μια απευθείας πτήση από το Λονδίνο στο Σίδνεϊ. Η εταιρία Qantas θέλει να αποφασίσει εάν θα ξεκινήσει τις πτήσεις μέχρι το τέλος του 2019. Αν το κάνει, οι πτήσεις αυτές θα ξεκινήσουν το 2022 ή το 2023. Κανένα εμπορικό αεροσκάφος δεν έχει ακόμη την εμβέλεια για να πετάξει μια τέτοια διαδρομή με πλήρες φορτίο αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Για να δοθεί στο αεροσκάφος επαρκές εύρος καυσίμων και για να αποφευχθεί ο ανεφοδιασμός, η πτήση Qantas απογειώθηκε με μέγιστη ποσότητα καυσίμου και περιορισμένο φορτίο αποσκευών. Οι επιβάτες ρύθμισαν τα ρολόγια τους σε ώρα Σίδνεϊ αμέσως μετά την επιβίβαση και διατηρήθηκαν ξύπνιοι έως ότου η νύχτα πέσει στην ανατολική Αυστραλία, για να μειωθεί το jetlag τους. Έξι ώρες αργότερα, σερβιρίστηκε ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και τα φώτα χαμήλωσαν για να μπορέσουν να κοιμηθούν.

Οι δοκιμές επί του σκάφους περιελάμβαναν την παρακολούθηση κυμάτων εγκεφάλου για τους πιλότους, έλεγχο στα επίπεδα μελατονίνης. καθώς και ανάλυση του αντίκτυπου που θα είχε η διέλευση τόσων πολλών χρονικών ζωνών στα σώματα των ανθρώπων. Ο στόχος της δοκιμής στην πρώτη αυτή πτήση είναι να διατηρηθεί η υγεία και την ευεξία των επιβατών και του πληρώματος σε υψηλότερα επίπεδα γίνεται και να εντοπίσει τη βέλτιστη περίοδο ανάπαυσης και εργασίας του πληρώματος. Στο επίκεντρο των δοκιμών βρέθηκε το βιολογικό τους ρολόι και οι μεταβολές τους μέσα από ένα σύνολο μεταβλητών στις οποίες συμπεριλήφθη ο φωτισμός, το φαγητό, η κίνηση, η ψυχαγωγία ή ο ύπνος. «Αυτή είναι μια πολύ σημαντική πρώτη για την αεροπορία. Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται για μια πρόβα μιας υπηρεσίας που θα επιταχύνει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ταξιδεύουν από τη μία πλευρά του πλανήτη στην άλλη», δήλωσε ο CEO της Qantas Group, Alan Joyce. Ο ανταγωνισμός στην αγορά αερομεταφορών υπερβολικά μεγάλων αποστάσεων έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, με διάφορες αεροπορικές εταιρείες να εκτελούν μεγάλες απευθείας διαδρομές.

Η Singapore Airlines ξεκίνησε ένα ταξίδι σχεδόν 19 ωρών από τη Σιγκαπούρη στη Νέα Υόρκη πέρυσι, η οποία είναι μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη σε διάρκεια εμπορική πτήση στον κόσμο.

Πηγή: lifo

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 20 =