αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο παραδοσιακό τρικ των 5 λεπτών, που μπορεί να κάνει πιο παραγωγικό έναν επιχειρηματία

Το παραδοσιακό τρικ των 5 λεπτών, που μπορεί να κάνει πιο παραγωγικό έναν επιχειρηματία

Σκέψου ένα σενάριο: Είσαι διακοπές. Φτάνεις στο ξενοδοχείο σου μετά από μια μεγάλη διαδρομή ή πτήση. Περπατάς στο δωμάτιο και το πρώτο πράγμα που βλέπεις είναι η αγαπημένη σου εφημερίδα στο γραφείο σου. Κοιτάζοντας το κρεβάτι σου, θα ανακαλύψεις ότι σου έδωσαν τον τύπο μαξιλαριού που σου αρέσει. Ενεργοποιώντας την τηλεόραση, συνειδητοποιείς ότι έχεις ελεύθερη πρόσβαση στη σειρά Netflix στο οποίο είσαι εθισμένος.

Ξαπλώνεις στο κρεββάτι και σκέφτεσαι: «Μα καλά, που τα ξέρουν όλα αυτά;».

Στη συνέχεια θυμάσαι το τηλεφώνημα που είχες κάνει στον ρεσεψιονίστ και σε είχε ρωτήσει για τις προτιμίσεις σου. Αυτή ήταν μια πραγματική ιστορία που έγραψε ο Michael Gerber στο επιχειρηματικό βιβλίο The E-myth Revisited. Όταν πήγε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου για να ρωτήσει, ο διευθυντής του είπε το μυστικό: Χρησιμοποιούν checklists για οτιδήποτε. Για να μπορέσουν να ευχαριστήσουν τον κάθε πελάτη στο έπακρο.

Είναι το παραδοσιακό τρικ που χρειάζεται μόλις 5 λεπτά για να το κάνεις, αλλά μπορεί να σε κάνει πιο παραγωγικό. Να απογειώσει την επιχείρηση σου και το μάρκετινγκ σου. Ακόμα κι αν τις θεωρείς βαρετές, αυτές οι λίστες είναι θαυματουργές.

Το inc.com παραθέτει και 3 συγκεκριμένους λόγους, για τους οποίους αξίζει να φτιάχνεις checklists. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τέτοιες λίστες για να αποφύγεις λάθη (ακόμα και για να μην ξεχάσεις να πάρεις κάτι σε ένα ταξίδι). Επίσης μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για έκτακτες ανάγκες- όταν κάτι δεν πάει καλά, να έχεις άμεσα μπροστά σου τις ενέργειες που πρέπει να κάνεις. Χρησιμοποίησε τες για να είσαι συνεπής. Γιατί οι άνθρωποι αγαπούν τα McDonald’s τόσο πολύ; Λόγω της συνέπειας τους. Ένα Big Mac είναι το ίδιο ανεξάρτητα από το αν το είσαι στην Αμερική, στην Ιαπωνία ή στην Αυστραλία. Όταν πηγαίνεις σε ένα McDonald’s, ξέρεις ακριβώς τι θα πάρεις. Και όλα έχουν να κάνουν με το… βιβλίο των οδηγιών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + 20 =