αρχικηVIRALΤο παλιό διαμέρισμα στην Πάτρα που μετατράπηκε σε στούντιο για φοιτητές (ΦΩΤΟ)

Το παλιό διαμέρισμα στην Πάτρα που μετατράπηκε σε στούντιο για φοιτητές (ΦΩΤΟ)

Το γραφείο ARCH-INTERACT μετέτρεψε ένα παλιό ισόγειο διαμέρισμα, σε ένα πολυλειτουργικό στούντιο για φοιτητές. Ο χώρος αυτός, που βρίσκεται στο παλαιότερο κομμάτι της πόλης της Πάτρας, αποτελεί ένα «συμπυκνωμένο», λειτουργικό χώρο, στη λογική της κάψουλας ή της καμπίνας σκάφους, και στοχεύει στην ικανοποίηση των αναγκών και επιθυμιών ενός νέου φοιτητή.

Στις σχεδιαστικές τους αποφάσεις, οι «αδυναμίες» του διαμερίσματος λειτούργησαν ως κινητήριος δύναμη στην συνολική έμπνευση. Κύριος στόχος του σχεδιασμού είναι η βέλτιστη αξιοποίηση των περιορισμένων τετραγωνικών (30 τ.μ.) παρέχοντας την μέγιστη λειτουργικότητα.

Οπως σημειώνουν οι αρχιτέκτονες, αντιμετώπισαν τον σχεδιασμό με την λογική της κάψουλας και του σκάφους διατηρώντας ένα ύφος ανάλαφρο και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένο. Η κάθε ζώνη του διαμερίσματος αποδίδεται με τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία.

Η κρεβατοκάμαρα σηματοδοτείται από το στρώμα του κρεβατιού, η ζώνη μελέτης είναι η επιφάνεια του γραφείου, η ζώνη του καθιστικού είναι ο καναπές.

Όλες οι παραπάνω λειτουργίες ενσωματώνονται και αλληλεπιδρούν με την ειδική κατασκευή της βιβλιοθήκης. Πρόκειται για κεντρικό στοιχείο του καθιστικού, με τη σύνθεση διαφορετικών υλικών, όπως ξύλο και μέταλλο, αλλά και διαφορετικών υφών, όπως συμπαγείς και διάτρητες επιφάνειες. Στην συνέχεια συναντάμε τον χώρο της κουζίνας, τους αποθηκευτικούς χώρους, τις ντουλάπες και στο βάθος το μπάνιο του διαμερίσματος.

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Βουμβάκης

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 1 =