αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο παιδικό μας όνειρο: Έφτιαξαν Game Boy… που δεν χρειάζεται μπαταρίες

Το παιδικό μας όνειρο: Έφτιαξαν Game Boy… που δεν χρειάζεται μπαταρίες

Tο original Game Boy δεν ήταν καθόλου κακό σε ότι αφορά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του. Με τέσσερις απλές μπαταρίες AA, μπορούσατε να παίξετε παιχνίδια όπως το Tetris και το Super Mario Land για περίπου 10 έως 15 ώρες. Αυτό είναι κάτι που κάνει το Game Boy πολύ πιο ελκυστικό από τις συγχρόνες μορφές του.

Μια ομάδα ερευνητών αποτελούμενη από «computer scientists» από το Northwestern University στο Illinois και το Delft University of Technology στην Ολλανδία ανέπτυξε ένα Game Boy που δεν χρησιμοποιεί καθόλου μπαταρίες.

Αντ ‘αυτού, το μόνο που χρειάζεστε για να παίξετε με αυτό το Game Boy, που ονομάζεται επίσημα ως Engage, είναι το φως του ήλιου. Τα ηλιακά πάνελ που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος της συσκευής αποτελούν την κύρια πηγή ισχύος, με τα κουμπιά – αν είστε πολύ γρήγορος στο πάτημα των κουμπιών – να σας βοηθούν στην παραγωγή πρόσθετης ισχύος.

Το σύστημα δεν είναι τέλειο και έχει μερικά πολύ σημαντικά μειονεκτήματα. Όταν έχει συννεφιά έξω, μπορείτε να παίξετε με το Engage Game Boy για 10 δευτερόλεπτα συνεχώμενα πριν χρειαστεί να κλείσει για περίπου ένα δευτερόλεπτο. Επίσης δεν δουλεύει καθόλου το σύστημα του ήχου. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να συνεχίζετε να παίζετε παιχνίδια χάρη σε ένα καινοτόμο πλαίσιο για την αποθήκευση των δεδομένων του συστήματος στη μνήμη που σας επιτρέπει να συνεχίσετε το παιχνίδι σας από εκεί ακριβώς που είχατε μείνει – ακόμη και αν κλείσει η συσκευή.

Το Engage αποτελεί μια πολύ καλή αρχή για τους ερευνητές. Όταν ξεκίνησαν να δημιουργούν το Game Boy τους, η ομάδα του Engage ήθελε να δείξει ότι ήταν δυνατό να δημιουργηθεί μια διαδραστική συσκευή που δεν χρειάζεται μπαταρίες. Ξέρουν ότι αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα. Θα χρειαστεί πολύ περισσότερη δουλειά προτού το Switch σας να μην χρειάζεται όντως μπαταρία για να λειτουργήσει. Αλλά εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό βήμα για τον τομέα του «intermittent computing».

“Αυτό δεν θα μπορούσε να ήταν δυνατό πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια”, δήλωσε ο Josiah Hester, ένας από τους επιστήμονες που εργάστηκαν στο project. Αφού παρουσιάσουν τα ευρήματά τους στο συνέδριο UbiComp στις 15 Σεπτεμβρίου, οι ερευνητές της ομάδας του Engage σχεδιάζουν να συνεχίσουν να δουλεύουν στο project του Game Boy. Ένα από τα πράγματα που θέλουν να κάνουν είναι να βρουν έναν τρόπο να μειώσουν τις διακοπές ρεύματος.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =