αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο ορφανοτροφείο στη Βουλιαγμένη που θα μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο (ΦΩΤΟ)

Το ορφανοτροφείο στη Βουλιαγμένη που θα μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο (ΦΩΤΟ)

Σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία στη Βουλιαγμένη Αττικής, δίπλα στον Αστέρα, το ορφανοτροφείο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που βρίσκεται μέσα σε έκταση 97 στρεμμάτων περίπου, πρόκειται να ανακατασκευαστεί και να μετατραπεί σε πολυτελές θέρετρο. Πριν από λίγους μήνες η Αρχιεπισκοπή διενήργησε διαγωνισμό για την μακροχρόνια μίσθωση των τριών ακινήτων, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή. Ο πλειοδότης που φέρεται να είναι εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων, θα μπορεί να επενδύσει και να εκμεταλλευτεί τα ακίνητα για 99 χρόνια.

https://www.newmoney.gr/wp-content/uploads/webp/2022/11/orfanotrofeio-vouliagmenis.webp

Το ελάχιστο βασικό ετήσιο μίσθωμα που έθετε ο διαγωνισμός ήταν 1,6 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο ακίνητο είναι το κτίριο του ορφανοτροφείου, επιφανείας 11.836 τ.μ., ενώ έτερο ακίνητο στεγάζει και το γνωστό εστιατόριο Ιθάκη. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια ο νέος επενδυτής θα πρέπει να έχει καταθέσει τα σχέδια για την μετατροπή των κτιρίων.

Τα παιδιά που φιλοξενούνται σήμερα στο Ορφανοτροφείο θα μετεγκατασταθούν σε άλλο και καταλληλότερο και αναβαθμισμένο κτήριο μέσα στην Αθήνα και ο νέος εκμισθωτής του, θα πρέπει να αναλάβει όλα τα έξοδα μετεγκατάστασης αλλά και διαμόρφωσης του νέου κτηρίου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 5 =