αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο Νο1 skill που μπορεί να σε κάνει περιζήτητο στην αγορά εργασίας (και ίσως ξεπερνά τα πτυχία)

Το Νο1 skill που μπορεί να σε κάνει περιζήτητο στην αγορά εργασίας (και ίσως ξεπερνά τα πτυχία)

Τελικά, τι είναι αυτό που μπορεί να σε κάνει περιζήτητο στην αγορά εργασίας και να σου ανοίξει τον δρόμο για μια πετυχημένη καριέρα διαρκείας; Το μυστικό ίσως βρίσκεται σε μια λέξη. Είναι το Learnability, όπως σημειώνει σε βίντεο του το World Economic Forum. Με απλά λόγια, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για έναν οποιοδήποτε εργαζόμενο, είναι το πόσο γρήγορα μπορεί να μαθαίνει νέα πράγματα, και να τα αξιοποιεί στην δουλειά του.

Είναι άλλωστε δεδομένο, ότι «ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα», όπως λέει και ο Mark Zuckerberg. Άρα λοιπόν ένας άνθρωπος που μαθαίνει συνεχώς νέες γνώσεις και δεξιότητες, παραμένει πάντα στο επίκεντρο των εξελίξεων. Γνωρίζει να χειρίζεται καλά τα νέα εργαλεία στο πεδίο του. Είναι οι εργαζόμενοι αυτοί, που κάθε εταιρία τους θέλει στο δυναμικό της.

Το Learnability είναι αυτό που θα σε κρατήσει μέσα στην αγορά εργασίας σε βάθος ετών. Ακόμα κι αν τα πράγματα εξελιχθούν (μαζί με τις νέες τεχνολογίες). Εσύ θα είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά από τους άλλους. Έτοιμος για νέες ευκαιρίες. Μάλιστα, το να βρίσκεσαι σε μια συνεχή μάθηση σε βάθος χρόνου, μπορεί να είναι τελικά πιο σημαντικό από τα πτυχία που έχεις.

This single skill could save your job

Do you have learnability? Read more: http://wef.ch/2yBfMd6

Gepostet von World Economic Forum am Freitag, 6. April 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − 9 =