αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο Νο1 λάθος που κάνουν οι ιδρυτές; Νομίζουν ότι έχουν την τέλεια ιδέα. Εδώ είναι 3 tips για να μην πέσεις στην παγίδα

Το Νο1 λάθος που κάνουν οι ιδρυτές; Νομίζουν ότι έχουν την τέλεια ιδέα. Εδώ είναι 3 tips για να μην πέσεις στην παγίδα

Πολλές startups πετυχαίνουν και άλλες αποτυγχάνουν. Σύμφωνα με τον επί 20 χρόνια επιχειρηματία και πρώην CEO του MySpace, Mike Jones, σχεδόν όλοι οι ιδρυτές κάνουν ένα λάθος: Θεωρούν ότι έχουν στα χέρια τους την τέλεια ιδέα. Και έτσι δεν περνούν χρόνο παίρνοντας feedback και μιλώντας με τους πελάτες τους για τις ατομικές τους ανάγκες.

Όπως εξηγεί ο έμπειρος επιχειρηματίας σε άρθρο του στο αμερικανικό Entrepreneur.com, πριν ακόμα επενδύσεις χρόνο και χρήμα σε ένα project, πρέπει να συζητήσεις με τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Με αυτούς στους οποίους απευθύνεσαι. Έτσι ώστε να κινηθείς στη σωστή κατεύθυνση. Για να μην πέσεις στην παγίδα… της τέλειας ιδέας, o Mike James έχει 3 συμβουλές.

Δες τα δεδομένα: Η πρώτη συμβουλή είναι αυτό που σημειώνεται παραπάνω. Πρέπει να ρωτήσεις τους πελάτες, να δεις τις πραγματικές ανάγκες και στη συνέχεια σύμφωνα με τα δεδομένα που έχεις στα χέρια σου να κινηθείς.

Μάθε να εστιάζεις: Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα. Αρκετοί επιχειρηματίες θέλουν να προσφέρουν… αμέτρητες υπηρεσίες και προϊόντα κάθε φορά. Βρες αυτό που έχει πραγματική σημασία και εστίασε εκεί.

Μάθε να λες «όχι»: Συνήθως λέμε «ναι» γιατί αναζητούμε νέες ευκαιρίες. Υπάρχει όμως κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Τα «όχι». Αν είσαι θετικός να κάνεις τα πάντα, τότε δεν θα μπορέσεις να αξιοποιήσεις τις πραγματικές ευκαιρίες. Ο χρόνος είναι περιορισμένος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =