αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Το Νο1 λάθος που βλέπω στα βιογραφικά»: Εξηγεί ένας career advisor

«Το Νο1 λάθος που βλέπω στα βιογραφικά»: Εξηγεί ένας career advisor

Είναι δεδομένο: Ζούμε στην εποχή των αμέτρητων βιογραφικών. Ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα όπου η ανεργία είναι υψηλή, μόλις ανοίξεις μια καλή θέση εργασίας, παρατηρείται συνωστισμός. Από ανθρώπους που θα στείλουν το βιογραφικό τους, με την προοπτική να πάρουν την εκάστοτε θέση. Τώρα δεν θα μιλήσουμε για αυτά που πρέπει να κάνεις, σε σχέση με το βιογραφικό σου. Αλλά θα δούμε τι δεν πρέπει να κάνεις.

Ο Erin Berkery Rovner, είναι career advisor και πρώην Recruiter. Όπως εξηγεί σε ανάρτηση του στο αμερικανικό site Quora, έχει διαπιστώσει ότι πολλοί υποψήφιοι κάνουν ένα βασικό λάθος στο βιογραφικό τους.

«Είναι δύσκολο να εστιάσουμε σε ένα μεγάλο λάθος, αλλά σε γενικές γραμμές το μεγαλύτερο λάθος είναι η μη προσαρμογή του βιογραφικού σου στον ρόλο για τον οποίο υποβάλεις αίτηση», εξηγεί.

Είναι δεδομένο ότι οι HR Managers πλέον εξετάζουν πολύ γρήγορα τα βιογραφικά. Όπως έχουμε ξανά πει, αρκετοί ακολουθούν τον «κανόνα των 6 δευτερολέπτων». Δηλαδή, μέσα σε 6 δευτερόλεπτα «σκανάρουν» το βιογραφικό σου και αποφασίζουν το αν θα σε καλέσουν για μια συνέντευξη ή όχι. Τους εντυπωσίασες; Θα κληθείς για συνέντευξη. Τους φάνηκες αδιάφορος; Μάλλον δεν θα περάσεις στην επόμενη φάση. Ακόμα όμως και αν το πρώτο ψάξιμο στα βιογραφικά, γίνει από κάποιο λογισμικό, πάλι αυτό θα αναζητήσει συγκεκριμένες δεξιότητες και λέξεις- κλειδιά.

Δες τι αναζητά η εκάστοτε εταιρία, και φρόντισε να προσαρμόσεις το βιογραφικό σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 7 =