αρχικηVIRALΤο νησί που απέχει μόλις 55 λεπτά από την Αττική, και το εισιτήριο κοστίζει μόλις 13 ευρώ

Το νησί που απέχει μόλις 55 λεπτά από την Αττική, και το εισιτήριο κοστίζει μόλις 13 ευρώ

Θες να αποδράσεις από την Αττική, αλλά δεν σου αρέσουν οι μεγάλες ακτοπλοϊκές αποστάσεις και οι πολλές ώρες οδήγησης στα νησιά.

Το μπάτζετ είναι περιορισμένο, αλλά την ίδια στιγμή δεν θέλεις και να κάνεις εκπτώσεις στις παραλίες και αυτή τη μαγική καλοκαιρινή αύρα που μόνο ένα νησί μπορεί να σου προσφέρει. Γρίφος χωρίς λύση ψέλλισες; Λάθος! Η απάντηση σου έχει οχτώ γράμματα και ονομάζεται «Αγκίστρι».

Χωρίς σπαζοκεφαλιές και πολλές – πολλές αναλύσεις, έχεις απλώς να επιλέξεις έναν από τους δύο τρόπους για την μετάβασή σου στο πρασινο-γάλανο διαμαντάκι του Σαρωνικού. Ο ένας είναι με το κλασικό ferry-boat, που καταλήγει στο παλιό (φυσικό) λιμάνι, τη Σκάλα και κοστίζει 11,5€ κατ’ άτομο (με τη δυνατότητα μεταφοράς του αυτοκινήτου με επιπλέον κόστος 29,50€). Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς περίπου 100 λεπτά για να φτάσεις στο νησί. Στη δεύτερη, παίρνεις το δελφίνι από τον Πειραιά με προορισμό το νέο (από το 2006) λιμάνι, το Μεγαλοχώρι, πληρώνεις 13€ και φτάνεις σε 55’.

Το αυτοκίνητο σου δίνει την άνεση να μην εξαρτάσαι για τις μακρινές παραλίες από το τοπικό λεωφορείο (που αν είσαι ωστόσο κάτοικος Αθηνών δεν θα σου φανούν καθόλου… μακρινές), το οποίο προσφέρει πάντως μια χαρά εξυπηρέτηση. Κατά τα άλλα δεν το χρειάζεσαι καθόλου, αφού στη Σκάλα ή το Μεγαλοχώρι, που θα διαμείνεις, τα πάντα γίνονται με τα πόδια. Όλα κινούνται με τους αργούς θερινούς ρυθμούς του ανθρώπινου ποδιού (άντε, και του ποδήλατου) και για αυτό το σήμα – κατατεθέν του νησιού είναι η ηρεμία και η χαλάρωση.

Πηγή: Menshouse.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × five =