αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο να πίνεις νερό μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις την ενέργεια και την εστίαση σου ενώ δουλεύεις

Το να πίνεις νερό μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις την ενέργεια και την εστίαση σου ενώ δουλεύεις

Οι περισσότεροι από εμάς, από την στιγμή που ξυπνάμε κιόλας, μπαίνουμε σε μία… χαοτική καθημερινότητα. Με δουλειά που πρέπει να ολοκληρωθεί, emails να έρχονται, και deadlines που πιέζουν. Κάπως έτσι μπορεί να φτάσει μεσημέρι χωρίς καν… να πιούμε νερό. Και είναι λάθος.

Αλλά όταν συνειδητοποιήσουμε ότι διψάμε, οι ειδικοί λένε ότι είμαστε ήδη αφυδατωμένοι. «Η αίσθηση της δίψας μας δεν εμφανίζεται πραγματικά μέχρι να αφυδατωθούμε 1 ή 2% εκατό», λέει στο UConn Today ο Lawrence E. Armstrong, Ph.D., καθηγητής φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ. Και παρόλο που η ξηροστομία τείνει να είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε, υπάρχουν και άλλα σημάδια που μπορεί να μην γνωρίζουμε. «Μέχρι τότε, η αφυδάτωση έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει την απόδοση του μυαλού και του σώματός μας», λέει.

Ο Armstrong και η ομάδα του στο UConn Human Performance Lab μελέτησαν τις επιπτώσεις της ήπιας αφυδάτωσης από τις καθημερινές μας δραστηριότητες (με άλλα λόγια, όχι από την άσκηση ή την έκθεση στη ζέστη) και εντόπισαν επιπτώσεις στην ικανότητά μας να εργαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα. Σημειωτέον, ότι τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες μπορούν να αισθανθούν μια «βουτιά» στη διάθεση και την ενέργειά τους.

«Ακόμη και η ήπια αφυδάτωση που μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια των συνηθισμένων καθημερινών μας δραστηριοτήτων μπορεί να υποβαθμίσει το πώς νιώθουμε – ειδικά για τις γυναίκες, που φαίνεται να είναι πιο ευαίσθητες στις αρνητικές επιπτώσεις της ήπιας αφυδάτωσης από τους άνδρες», δήλωσε ο Harris Lieberman, Ph. Ο D., ερευνητής ψυχολόγος στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Ιατρικής του Στρατού των ΗΠΑ

Μελέτη του 2018 διαπίστωσε ότι η ήπια καθημερινή αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει την προσοχή μας και αυξάνει την πιθανότητα να κάνουμε λάθη στη δουλειά μας.

Το να γεμίσετε το μπουκάλι νερού σας μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας όταν έχετε δουλειά που πιέζει. Για να το έχετε στο μυαλό σας, δοκιμάστε να συντονιστείτε με τα φυσικά σημάδια – δηλαδή, πόσο εξαντλημένοι ή αποδυναμωμένοι αισθάνεστε. Αφήστε τα σημάδια του σώματός σας να γίνουν το σύνθημά σας για να πιείτε μια γουλιά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 16 =