αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο νέο τηλεσκόπιο το οποίο θα μπορεί να ανιχνεύσει εξωγήινη ζωή μέσα σε 60 ώρες

Το νέο τηλεσκόπιο το οποίο θα μπορεί να ανιχνεύσει εξωγήινη ζωή μέσα σε 60 ώρες

Ένα από τα σημαντικότερα ερωτήματα του ανθρώπου, αν υπάρχει τελικά εξωγήινη ζωή, ίσως να απαντηθεί μέχρι το 2026, όταν και θα τεθεί σε λειτουργία το James Webb Space Telescope. Το διαστημικό τηλεσκόπιο, το οποίο είναι ο διάδοχος του Hubble και το οποίο θα εκτοξευτεί τον Οκτώβριο, θα μπορεί να ανιχνεύσει αμμωνία γύρω από νάνους αέριους πλανήτες μετά από λίγες τροχιές. Όπως σημειώνει το Unboxholics.com, εχει δηλαδή τη δυνατότητα να ανιχνεύσει σημάδια ζωής σε άλλους πλανήτες σε μόλις 60 ώρες, οδηγώντας μας πιθανώς σε μία από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις της ανθρωπότητας.

Η Caprice Philips του Ohio State University και η ομάδα της έχουν μοντελοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο τα όργανα του JWST θα ανταποκριθούν στις διάφορες ατμοσφαιρικές συνθήκες και έπειτα θα παράγουν μία λίστα προτίμησης την οποία θα χρησιμοποιήσουν για αναζήτηση ζωής.

Η ανθρωπότητα αναρωτιέται, είμαστε μόνοι; Τι είναι η ζωή; Υπάρχει ζωή αλλού παρόμοια με εμάς; Η έρευνά μου δείχνει πως για πρώτη φορά, έχουμε την επιστημονική γνώση και τις τεχνολογικές δυνατότητες για να ξεκινήσουμε να βρίσκουμε ρεαλιστικές απαντήσεις για αυτές τις ερωτήσεις.

Οι πιο πρόσφατες δοκιμές έχουν δείξει πως το τηλεσκόπιο είναι έτοιμο να αντέξει τον εκκωφαντικό θόρυβο και τις έντονες δονήσεις της εκτόξευσης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο, ισχυρότερο και πολυπλοκότερο διαστημικό τηλεσκόπιο που έχει κατασκευάσει ποτέ ο άνθρωπος. Σχεδιάστηκε για να μας βοηθήσει να λύσουμε τα μυστήρια του Ηλιακού μας συστήματος, να αποκαλύψει μακρινούς κόσμους σε άλλα αστρικά συστήματα και να ερευνήσει τις δομές και την προέλευση του σύμπαντος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =