αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο νέο «κόλπο» στο WhatsApp: Πως οι χάκερ μπορούν να πάρουν τον έλεγχο του λογαριασμού σου (Εικόνα)

Το νέο «κόλπο» στο WhatsApp: Πως οι χάκερ μπορούν να πάρουν τον έλεγχο του λογαριασμού σου (Εικόνα)

Οι απάτες μέσω internet συνήθως είναι εύκολο να εντοπιστούν από το μέσο χρήστη και συνήθως στοχεύουν κάποιους με μικρή εμπειρία χρήσης ή μεγαλύτερης/μικρότερης ηλικίας ανθρώπους. Με το χρόνο όμως αναπτύσσονται και γίνονται πιο εξειδικευμένες και περίπλοκες. Μία νέα απάτη που πλήττει τους χρήστες WhatsApp μάλιστα, χρησιμοποιεί και SMS για να πετύχει το σκοπό της.

Αρχικά λοιπόν ο χρήστης λαμβάνει ένα SMS το οποίο θα περιέχει έναν εξαψήφιο κωδικό ο οποίος υποτίθεται πως είναι για το WhatsApp λογαριασμό σας. Οι περισσότεροι εδώ θα το αγνοούσαν και δε θα πατούσαν το link που περιλαμβάνεται. Μετά από λίγο όμως έρχεται ένα μήνυμα στην εφαρμογή του WhatsApp από μία επαφή που ήδη έχετε, όπου θα σας λέει πως ο εξαψήφιος κωδικός ήρθε σε εσάς καταλάθος και θα σας παρακαλέσει να του το δώσετε.

Σε αυτό το στάδιο αρκετοί μπορεί να έδιναν τον κωδικό μιας και το WhatsApp μήνυμα προέρχεται από κάποιο φίλο σας. Η πραγματικότητα όμως είναι πως και ο λογαριασμός του φίλου σας έχει γίνει hacked και οι επιτήδειοι τώρα στέλνουν μηνύματα σε όλες τις επαφές του και εσείς είστε μία από αυτές.

Στην πραγματικότητα οι hackers στήνουν τον WhatsApp λογαριασμό σας σε νέο τηλέφωνο και ο εξαψήφιος κωδικός είναι όντως ο αριθμός επιβεβαίωσης που έρχεται από το WhatsApp για να προστεθεί η συσκευή. Αν στείλετε τον κωδικό, οι hackers θα έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό σας.

Αν δείτε ένα τέτοιο μήνυμα, επικοινωνήστε με το φίλο σας (όχι μέσω WhatsApp) για να τον ενημερώσετε πως έχει πέσει θύμα hacking. Έπειτα, θα πρέπει να κάνει log in με το λογαριασμό του, κάτι το οποίο θα πετάξει έξω τους hackers και στο επόμενο βήμα θα πρέπει να ενεργοποιήσει την πιστοποίηση δύο βημάτων (2FA) στο λογαριασμό του, όπου θα ορίσει ένα custom pin που θα πρέπει να εισάγει για να κάνει log in.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − two =