αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο «μυστικό» της επιτυχίας του Tinder (και το εμπνεύστηκε ο συνιδρυτής στο μπάνιο)

Το «μυστικό» της επιτυχίας του Tinder (και το εμπνεύστηκε ο συνιδρυτής στο μπάνιο)

Η διάσημη πλατφόρμα Tinder, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2012 και άλλαξε το dating για πάντα. Μια τεράστια επιτυχία, που σήμερα έχει εξαπλωθεί σε πάνω από 196 χώρες. Το «μυστικό» για αυτό το success story, ίσως κρύβεται σε κάτι απλό. Όπως σημειώνει το CNBC, αυτό που πιθανότατα έκανε τη διαφορά για το Tinder, ήταν το λεγόμενο swipe (σύρσιμο).

Το ακόμα πιο αξιοπρόσεκτο, είναι το πως εμπνεύστηκε αυτή την απλή λειτουργία ο συνιδρυτής της πλατφόρμας, Jonathan Badeen. Αυτό έγινε στο μπάνιο του. Ναι, καλά διαβάσατε.

«Ήθελα μια πιο ρευστή διαδικασία. Με το να πατάς απλά το κατάλληλο κουμπί, ήταν κάτι υποτονικό. Ενώ θα έπρεπε, όπως και στο πραγματικό κόσμο, οι αποφάσεις να παίρνονται γρήγορα» λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Πως όμως καταλήξαμε… στο swipe; Ο Badeen έκανε μπάνιο και -όπως συμβαίνει σε όλους μας- το δωμάτιο είχε γεμίσει με ατμούς. Το ίδιο και ο καθρέπτης που βρισκόταν εκεί. Βγαίνοντας από το μπάνιο, ο συνιδρυτής του Tinder πήγε στον καθρέφτη και έκανε την χαρακτηριστική κίνηση με το χέρι του έτσι ώστε να καθαρίσει τον καθρέπτη. Όμως μέσα σε ένα λεπτό ο καθρέπτης ξανά θόλωσε. Τον καθάρισε πάλι με το χέρι, με αντίθετη φορά.

Τότε είδε το πρόσωπο του στον καθρέπτη και σκέφτηκε… το swipe. Είναι ακριβώς η ίδια κίνηση, η οποία «μπήκε» στη διάσημη εφαρμογή! Εκείνη την ημέρα ο Jonathan Badeen πήγε στο γραφείο και είπε στην υπόλοιπη ομάδα την ιδέα που μόλις είχε σκεφτεί. Η ιδέα άρεσε, εφαρμόστηκε και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Το Tinder κατάφερε να κάνει ενδιαφέρουσα και ζωηρή μια διαδικασία που ίσως με άλλα δεδομένα θα ήταν μονότονη. Με το χρήστη να πατά πιθανότατα απλά ένα κουμπί που θα έγραφε «next». Οι καλές ιδέες μπορεί να είναι απλές. Και μπορεί να έρθουν ακόμα και στο μπάνιο. Όπως έγινε με τον συνιδρυτή του Tinder.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + four =