αρχικηVIRALΤο μισογκρεμισμένο διαμέρισμα στην Πλάκα που μετατράπηκε σε στιλάτο σπίτι (ΦΩΤΟ)

Το μισογκρεμισμένο διαμέρισμα στην Πλάκα που μετατράπηκε σε στιλάτο σπίτι (ΦΩΤΟ)

Το «Pretty in Pink» είναι ένα διαμέρισμα 50 τ.μ στην περιοχή της Πλάκας που ανακαινίστηκε πλήρως από την ομάδα του MoY Studio. Στην αρχική του μορφή, παρουσίαζε την εξής ιδιαιτερότητα: Το μισό διαμέρισμα (υπνοδωμάτιο και καθιστικό) ήταν μεν σε καλή κατάσταση, αλλά αισθητικά παντελώς αδιάφορο. Το άλλο μισό, (είσοδος, μπάνιο, κουζίνα) βρισκόταν σε μορφή γιαπιού, με μισογκρεμισμένους τοίχους, κομμένους σωλήνες και τσιμέντα παντού, όπως αναφέρει το Bovary.gr.

«Η έμπνευση για τη νέα ταυτότητα του διαμερίσματος προήλθε σε μεγάλο βαθμό από την ιδιοκτήτρια, που με την πρόσχαρη προσωπικότητά της, τον ενθουσιασμό και την αγάπη της για τα έντονα χρώματα, άφησε το περιθώριο για πειραματισμούς και τολμηρές επιλογές» αναφέρει η ομάδα πίσω από το πρότζεκτ.

Τα αιτήματα της ιδιοκτήτριας ήταν να μπουν στα 50 τετραγωνικά του διαμερίσματος, δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία, ένα άνετο μπάνιο, κι όλα αυτά, με τις ελάχιστες δυνατές παρεμβάσεις. Τελικά, το αρχιτεκτονικό studio κατάφερε να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματά της, πολύ γρήγορα, με έναν πολύ όμορφο, προσθέτοντας την απαραίτητη πινελιά πολυτέλειας.

Η πρόκληση ήταν να χωρέσουν όλες οι λειτουργίες, χωρίς να χαθεί η διαμπερότητα και η ευρύχωρη αίσθηση που απέπνεε το διαμέρισμα όταν ήταν άδειο. Αντί για διαδρόμους και δωμάτια, δημιουργήθηκαν χώροι που ρέουν ο ένας προς τον άλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 − one =