αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο Μεξικό έχει μετατραπεί σε ένα hot προορισμό για digital νομάδες- Τι θα συναντήσεις εκεί

Το Μεξικό έχει μετατραπεί σε ένα hot προορισμό για digital νομάδες- Τι θα συναντήσεις εκεί

Πως θα σου φαινόταν να δούλευες remote από το… Μεξικό; Η χώρα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής προορισμός για digital νομάδες. Με την πρωτεύουσα, Μέξικο Σίτι, να τραβά τα περισσότερα βλέμματα.

Η μεξικανική πρωτεύουσα ήταν εδώ και καιρό αγαπημένος προορισμός για διακοπές, κάτι που φάνηκε και μέσα στην πανδημία. Αφού οι περιοριστικοί κανόνες εκεί ήταν αρκετά χαλαροί, και έτσι πολλοί άνθρωποι θέλησαν να περάσουν εκεί τις διακοπές τους.

Ωστόσο, αντί να επισκέπτονται απλώς για διακοπές και να φεύγουν μετά από μερικές ημέρες, όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες αποφασίζουν να μείνουν εκεί για περισσότερο χρόνο. Όπως εξηγεί το traveloffpath.com, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση της τηλεργασίας στον απόηχο της πανδημίας, με τους ταξιδιώτες να προτιμούν να εργάζονται από ηλιόλουστους, φθηνότερους προορισμούς, παρά να αντιμετωπίζουν περιορισμούς και υψηλότερο κόστος ζωής.

Η μελέτη για τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους προορισμούς για ψηφιακούς νομάδες που πραγματοποίησε το διάσημο NomadList, μια διαδικτυακή κοινότητα για remote εργαζόμενους με περισσότερα από 10.000 μέλη, ανέδειξε το Μέξικο Σίτι ως τον πέμπτος ταχύτερα αναπτυσσόμενο προορισμό για remote εργαζόμενους την τελευταία πενταετία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πόλη καταγράφει τώρα μια εισροή remote εργαζομένων, αυξημένη κατά 59% σε σύγκριση με το περασμένο έτος.

Όποιος πάει στην Πόλη του Μεξικού θα καταλάβει γιατί προσελκύει τόσους πολλούς remote εργαζόμενους, που δουλεύουν στα διαμερίσματα, στις καφετέριες και στις γραφικές πλατείες. Εκτός από το θερμό καλωσόρισμα των ντόπιων, το υπέροχο ηλιόλουστο κλίμα, τον μεξικάνικο πολιτισμό, τα κορυφαία μέρη για φαγητό και ποτό, και το εξαιρετικά χαμηλό κόστος ζωής σε σύγκριση με πολλές δυτικές πόλεις, οι ελκυστικοί κανόνες της Visa του Μεξικού το καθιστούν το τέλειο μέρος για εργασία – πολύ καλύτερο από το… ίσως καταθλιπτικό περιβάλλον γραφείου που αφήνουν πίσω τους πολλοί ψηφιακοί νομάδες.

Οι κανόνες της Visa του Μεξικού δίνουν σε ταξιδιώτες από περισσότερες από 70 χώρες – συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου και χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης – τη δυνατότητα να εισέλθουν και να μείνουν στη χώρα για έως 6 μήνες. Κάτι που έχει επιτρέψει στο Μεξικό να κάνει το δικό του μπάσιμο στον κόσμο των digital nomads.

Σημειώστε επίσης ότι η χώρα ήταν από τις πρώτες που κατάργησε πλήρως τους περιορισμούς εισόδου και τους γενικότερους περιορισμούς που σχετίζονται με τον Covid-19, κάνοντας την πρόσβαση στην χώρα και την καθημερινότητα πιο εύκολη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − thirteen =