αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο μεγαλύτερο black-out στην ιστορία του Facebook: Τι συνέβη χτες και δεν μπορούσαμε να κάνουμε Log In

Το μεγαλύτερο black-out στην ιστορία του Facebook: Τι συνέβη χτες και δεν μπορούσαμε να κάνουμε Log In

Ιστορική ημέρα (για αρνητικό λόγο) ήταν η χτεσινή για το Facebook και το Instagram (ανήκουν στον ίδιο όμιλο). Οι δύο δημοφιλείς πλατφόρμες «έπεσαν» για πάνω από 7 ώρες. Σε κάποιες χώρες το black out έφτασε μάλιστα τις 17 ώρες. Με τους χρήστες να μην μπορούν να κάνουν log in. Το πρόβλημα ήταν έντονο σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στις ΗΠΑ. Ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητό και στην Ελλάδα.

Όσοι προσπαθούν να εισέλθουν στους λογαριασμούς τους βλέπουν το παρακάτω μήνυμα, που έκανε λόγο για εργασίες συντήρησης.

Λίγο αργότερα, ο επίσημος λογαριασμός του Facebook στο Twitter έκανε το παρακάτω tweet. Στο οποίο λέει ότι η εταιρία εργάζεται για να λύσει τα προβλήματα που προέκυψαν. Την ίδια στιγμή, τα hashtags #FacebookDown και #InstagramDown έχουν γίνει Νο1 trend στο Twitter, με τους χρήστες να δηλώνουν αγανακτισμένοι.

Το πρόβλημα άρχισε να λύνεται μετά τις 1:00 την νύχτα, ώρα Ελλάδος.

Αυτό ήταν το το χειρότερο τεχνικό πρόβλημα που έχει αντιμετωπίσει το Facebook στην ιστορία του. Την τελευταία φορά που είχε «πέσει» σε τέτοιο βαθμό, ήταν το 2008, όταν τότε είχε μόνο 150 εκατομμύρια χρήστες και όχι 2,3 δισεκατομμύρια όπως σήμερα. Δεν έχει βρεθεί ακόμα η ακριβής αιτία που προκάλεσε το χτεσινό πρόβλημα, ωστόσο από το Facebook ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται για κάποια DDoS επίθεση ή κάποια άλλη ενέργεια από χάκερς. Σύμφωνα με αρκετά ξένα media, υπήρξε κάποιο πρόβλημα στους servers του Facebook, και για αυτό είχαμε το black out.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × four =