αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ελλάδας θα γίνει στο Ελληνικό- Πήρε το ΟΚ από την Περιφέρεια Αττικής

Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ελλάδας θα γίνει στο Ελληνικό- Πήρε το ΟΚ από την Περιφέρεια Αττικής

Προχωρά το μέγα project του Commercial Hub στο Ελληνικό. Η επένδυση πήρε το «πράσινο φως» από την Περιφέρεια Αττικής. Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη μεγάλη μεικτή επένδυση για εμπορικούς χώρους και χώρους γραφείων στο βόρειο άκρο της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό βρέθηκε στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, το οποίο κατά πλειοψηφία γνωμοδότησε θετικά για το έργο.

Όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο μας, στο Commercial Hub θα περιλαμβάνεται και το μεγαλύτερο mall στην Ελλάδα, γνωστό ως Vouliagmenis Mall. Aναμένεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται εντός του 2023 ενώ η άδεια αναμένεται το Β’ εξάμηνο. Ορίζοντας ολοκλήρωσης έχει οριστεί το τέλος του 2026.

Το Vouliagmenis Mall θα είναι πρωτότυπο σχεδιαστικά, με νέες εμπειρίες και θα αποτελέσει έναν ολοκληρωμένο πόλο κοινωνικοποίησης και όχι απλά έναν προορισμό για αγορές.

Το εμπορικό κέντρο θα κατασκευαστεί στο βόρειο άκρο του Μητροπολιτικού Πάρκου, σε άμεση γειτνίαση με τον οδικό άξονα αλλά και πρόσβαση σε μετρό. Θα έχει συνολική επιφάνεια 130.000 τ.μ. με περίπου 72.000 τ.μ. εκμισθώσιμων χώρων. Θα είναι κατά 20% μεγαλύτερο από το The Mall Athens της Lamda στο Μαρούσι.

Επίσης στο hub θα υπάρχουν γραφεία. Το κτίριο γραφείων επί της Λ. Βουλιαγμένης αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Α’ εξαμήνου του 2024 ενώ η οικοδομική άδεια θα έχει προηγηθεί το Β’ εξάμηνο του 2023. Ορίζοντας ολοκλήρωσης το Α΄εξάμηνο του 2026.

Tο σύνολο των εργαζομένων στο Commercial Hub εκτιμάται σε περίπου 3.700 θέσεις στο Εμπορικό Κέντρο και τα Εμπορικά Καταστήματα και σε περίπου 2.700 θέσεις στα Γραφεία. Tο σύνολο των επισκεπτών εκτιμάται σε 17.000.000 άτομα ετησίως.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 19 =