αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο μεγάλο σχέδιο της Google: Θέλει να κάνει τα αυτόνομα οχήματα πιο προσιτά

Το μεγάλο σχέδιο της Google: Θέλει να κάνει τα αυτόνομα οχήματα πιο προσιτά

Μπορεί πριν λίγο καιρό πολλά ΜΜΕ να έλεγαν ότι η Google αποσύρεται από το κεφάλαιο «αυτόνομα οχήματα», ωστόσο ο αμερικανικός κολοσσός μάλλον έχει… άλλα σχέδια. Κινείται δυναμικά στο εν λόγω πεδίο, μέσω της Waymo, και μάλιστα σκοπεύει να κάνει τα αυτοκίνητα της ακόμα πιο οικονομικά ώστε να έχει ένα αβαντάζ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC, η Waymo σχεδιάζει να ρίξει το κόστος των αυτόνομων οχημάτων της, ενώ παράλληλα θα αυξήσει την αξιοπιστία τους.

«Οι τελευταίες καινοτομίες μας, μας έχουν φέρει πιο κοντά στο να μεταδώσουμε την τεχνολογία μας σε εκατομμύρια ανθρώπους κάθε ημέρα» λέει ο CEO της Waymo, John Krafcik (φωτο).

Μέχρι σήμερα, ο εξοπλισμός των αισθητήρων και των ραντάρ που παρείχε η εταιρία, έτσι ώστε ένα αυτοκίνητο να κινηθεί μόνο του, κόστιζαν περίπου 75.000 δολάρια. Όπως λέει ο Krafcik το κόστος θα μειωθεί κατά 90%. Την ίδια στιγμή, η «όραση» των αισθητήρων γίνεται ακόμα καλύτερη, με αποτέλεσμα να μπορούν να «δουν» αντικείμενα ακόμα και σε πολύ μακρινή απόσταση.

Μέσα στο μήνα, η εταιρία αναμένεται να ξεκινήσεις τις δοκιμές της, με τα μίνι βαν Chrysler Pacifica. Οι δοκιμές θα γίνουν στην Καλιφόρνια και την Αριζόνα. Αυτό είναι τ επόμενο βήμα ενό ταξιδιού που ξεκίνησε πριν 6 χρόνια, όταν η Google αποφάισε να δραστηριοποιηθεί στα οχήματα χωρίς οδηγό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × four =