αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο μεγάλο σχέδιο: Πως ο Έλον Μασκ θα φτιάξει το πρώτο αυτοκίνητο που θα κινείται με ηλιακή ενέργεια

Το μεγάλο σχέδιο: Πως ο Έλον Μασκ θα φτιάξει το πρώτο αυτοκίνητο που θα κινείται με ηλιακή ενέργεια

Όταν ο Έλον Μασκ αποφάσισε να επενδύσει στην αγορά των μπαταριών -η οποία κρατά 200 χρόνια-, πολλοί ξαφνιάστηκαν. Ο ιδρυτής της Tesla, επένδυσε 5 δισ. δολάρια στο εργοστάσιο μπαταριών, Gigafactory. Επίσης, τον περασμένο Ιούνιο ο Μασκ έκανε την κίνηση του για την εξαγορά στης SolarCity. Μια εταιρία που ειδικεύεται στην ηλιακή ενέργεια.

Το σημαντικό deal αναμένεται να κλείσει τώρα. Όπως εκτιμά το αμερικανικό site Recode.net, αν κάτι τέτοιο οριστικοποιηθεί, τότε ο Έλον Μασκ θα είναι ένα βήμα πιο κοντά στην δημιουργία αυτοκινήτων που θα κινούνται με ηλιακή ενέργεια. Παράλληλα, το 2017 θα αποτελέσει ένα κομβικό έτος, στο οποίο θα δούμε τις μπαταρίες επόμενης γενιάς.

Όπως αναλύει το ίδιο άρθρο, οι καινοτομίες που θα δούμε στις μπαταρίες, θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αποθηκεύεται η ενέργεια σε μόνιμη βάση. Μάλιστα, αυτό που λίγοι γνωρίζουν, είναι ότι ουσιαστικά 4 μεγάλες εταιρίες ελέγχουν την εν λόγω αγορά. Ελέγχουν, δηλαδή, τα ορυχεία λιθίου. Ένα από τα βασικά συστατικά για τις μπαταρίες που έχουμε σχεδόν σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας.

Αν το σχέδιο του Έλον Μασκ γίνει πραγματικότητα, τότε θα υπάρξουν πιθανότατα αλυσιδωτές κινήσεις, στην αγορά τις μπαταρίας. Και σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, από αυτή την εξέλιξη θα υπάρξουν αρκετά θετικά αποτελέσματα, αφού οι μπαταρίες θα γίνουν πιο προσιτές, πιο οικονομικές και πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + eight =