αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο μεγάλο σχέδιο: Η Λάμψα επενδύει 20 εκατ. ευρώ στα δύο ιστορικά ξενοδοχεία στο Σύνταγμα

Το μεγάλο σχέδιο: Η Λάμψα επενδύει 20 εκατ. ευρώ στα δύο ιστορικά ξενοδοχεία στο Σύνταγμα

Τα 20 εκατ. ευρώ αναμένεται να αγγίξουν οι επενδύσεις του ομίλου Λάμψα επί της πλατείας Συντάγματος για την ανακαίνιση των ξενοδοχείων “King George” και “Μεγάλη Βρετανία”, εκ των οποίων περίπου 16 εκατ. θα διατεθούν για τη διαμόρφωση και την ανακαίνιση του πρώην Kings Palace στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου.

Ο όμιλος Λασκαρίδη μετρά πλέον τρεις μονάδες στο κέντρο της Αθήνας, καθώς εκτός από τη “Μεγάλη Βρετανία” που είχε στην ιδιοκτησία του, απέκτησε το ακίνητο που στεγάζει το ιστορικό “King George” έναντι 43 εκατ. ευρώ στο διαγωνισμό της Eurobank, ενώ στις αρχές του Δεκεμβρίου ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συμβάσεως μακροχρόνιας μίσθωσης (30 χρόνια) του Kings Palace, ιδιοκτησίας του αλληλοβοηθητικού ταμείου πρόνοιας πρώην εργαζομένων ΑΤΕ (το ετήσιο μίσθωμα ορίσθηκε σε 1,2 εκατ. ευρώ προσαυξανόμενο κατά ποσοστό ίσο με 25% επί της διαφοράς κύκλου εργασιών).

Η Λάμψα εκτιμά πως είναι δυνατή η περαιτέρω άνοδος του κύκλου εργασιών της στην Ελλάδα της τάξης του 10% το 2018, όπως αναφέρθηκε εκδήλωση του Ομίλου ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Το 2017 αναμένεται ότι θα κλείσει με άνοδο του κύκλου εργασιών κατά 20% για όλα τα εν Ελλάδι ξενοδοχειακά συγκροτήματα, συμπεριλαμβανομένου αυτού στη Ρόδο.

Η περαιτέρω ανακαίνιση του “King George” αλλά και της “Μεγάλης Βρετανίας”, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά στην προσθήκη δέκα επιπλέον σουιτών στο πρώτο και άλλων είκοσι με τριάντα στο δεύτερο, ενώ οι εργασίες ανακαίνισης του Kings Palace θα προγραμματίζεται να ξεκινήσουν άμεσα. Για το Kings Palace δεν έχει ακόμα επιτευχθεί συμφωνία με διεθνή αλυσίδα αλλά κατά πάσα βεβαιότητα αυτή θα αφορά κάποια από τα εμπορικά σήματα με τα οποία συνεργάζεται ήδη ο όμιλος προκειμένου να εξαχθούν οι βέλτιστες συνέργειες.

Όσον αφορά στο Kings Palace, οι πληροφορίες θέλουν να τη διοίκηση της Λάμψα να προσανατολίζεται σε ένα πιο σύγχρονο και μοντέρνο χαρακτήρα. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει 175 με 195 δωμάτια (τα σχέδια τελούν υπό κατάρτιση) και εφόσον δεν υπάρξουν προβλήματα με την αδειοδοτική διαδικασία οι εργασίες θα αρχίσουν εντός εξαμήνου. Υπολογίζεται ότι σε δύο χρόνια θα ανοίξει τις πύλες του να υποδεχτεί τους πρώτους πελάτες του.

Στην παρούσα φάση τα άμεσα επενδυτικά πλάνα του ομίλου φαίνεται να έχουν ολοκληρωθεί, εντούτοις στελέχη της διοίκησης δεν αρνούνται πως κοιτούν κάθε ενδεχόμενη επενδυτική ευκαιρία στη χώρα. Στην εκδήλωση τονίστηκε επίσης ότι ιδιαίτερα η αγορά της Μέσης Ανατολής έχει συμβάλλει στη διατήρηση υψηλών πληροτήτων στα ξενοδοχεία του ομίλου στην Αθήνα (Νοέμβριο-Μάρτιο), με την αγορά της Αμερικής να δίνει εξίσου καλά αποτελέσματα.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 1 =