αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο μεγάλο πλάνο: Η Ελληνική εταιρία που ανακοίνωσε επενδύσεις 8,5 εκατ. ευρώ για τη διετία 2019-20

Το μεγάλο πλάνο: Η Ελληνική εταιρία που ανακοίνωσε επενδύσεις 8,5 εκατ. ευρώ για τη διετία 2019-20

Επενδύσεις άνω των 8,5 εκατ. ευρώ για τη διετία 2019-2020 δρομολογεί η εταιρεία Μπάρμπα Στάθης ΑΒΕΕ, θυγατρική του Ομίλου Vivartia, η οποία εφέτος συμπλήρωσε 50 χρόνια συνεχούς αναπτυξιακής πορείας στην ελληνική αγορά. Οι επενδύσεις αφορούν στη δημιουργία νέας υπερσύγχρονης, πλήρως αυτοματοποιημένης αποθήκης 11.000 παλετοθέσεων που θα αποφέρει εξοικονόμηση ενέργεια 60%, τρεις νέες γραμμές συσκευασίας και μία νέα γραμμή παραγωγής που θα οδηγήσει στην αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας κατά 40%.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Νικήτας Ποθουλάκης, εχθές στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εδραιώνει τη θέση της στην ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά, εξελίσσοντας διαρκώς το χαρτοφυλάκιό της, ενισχύοντας την παραγωγή της καθώς και την συνεργασία της με τους Έλληνες αγρότες. «Προχωράμε με όραμα και για τα επόμενα 50 χρόνια συνεχίζουμε να επενδύουμε στην πατρίδα μας, να ενισχύουμε τον Έλληνα αγρότη, να ανοίγουμε νέους δρόμους και να οδηγούμε την αγορά, να σεβόμαστε τον καταναλωτή και να καινοτομούμε βιολογικά ενώ στόχος μας είναι η ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό» τόνισε ο κ. Ποθουλάκης.

Η εταιρεία Μπάρμπα Στάθης με παρουσία σε 5 ηπείρους και 25 χώρες, εκτός από την ηγετική θέση που κατέχει στην εγχώρια αγορά, αναπτύσσεται δυναμικά και στο εξωτερικό. Μέχρι τώρα, κυρίως με τα καταψυγμένα προϊόντα ζύμης, στις αγορές της Ευρώπης, της Αμερικής, της Μέσης Ανατολής και της Αυστραλίας, ενώ ήδη εξάγονται και λαχανικά στην Ευρώπη και την Αμερική. Στόχος της διοίκησης για το 2019 είναι η περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών, οι οποίες αποτελούν το 20% των πωλήσεων (περίπου 30 εκατ. ευρώ), με αιχμή τα βιολογικά προϊόντα. Όπως αναφέρθηκε, η εταιρεία θα διπλασιάσει την παραγωγή βιολογικών προϊόντων τα επόμενα τέσσερα χρόνια και από 5-7% των πωλήσεων εκτιμάται ότι θα φτάσουν σε ποσοστό 15-20% των πωλήσεων.

Δήλωση Θανάση Παπανικολάου για ΦΠΑ στην εστίαση

Την δυσαρέσκειά του για τον γεγονός ότι ο καφές και τα υπόλοιπα ροφήματα εξαιρούνται από τη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και εστίαση εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου MIG και αντιπρόεδρος του Ομίλου Vivartia, Αθανάσιος Παπανικολάου στο πλαίσιο της εκδήλωσης. «Δυστυχώς είναι οριστικό ότι από τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% εξαιρέθηκαν ο καφές και τα ροφήματα που παραμένουν στο 24%» ανέφερε ο κ. Παπανικολάου.

Όπως τόνισε, η αγορά περίμενε τέσσερα χρόνια την μείωση του ΦΠΑ στα ροφήματα και τον καφέ, επισημαίνοντας ότι τώρα που η οικονομία διόρθωσε πολλά από τα μεγέθη και τους δείκτες, ήταν η κατάλληλη στιγμή να γίνει.

Ο κ. Παπανικολάου υπενθύμισε ότι το ΦΠΑ στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα στην Ν. Ευρώπη, και από τα υψηλότερα που υπάρχουν γενικότερα, σημειώνοντας πως σε χώρες όπως η Τουρκία, η Κύπρος και η Ιταλία το ΦΠΑ κυμαίνεται μεταξύ 8% – 10%,

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × five =