αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο «μεγάλο πάρτι» στην Εθνική Τράπεζα: Πάνω από 70 πρώην στελέχη ελέγχονται για δάνεια-μπόνους

Το «μεγάλο πάρτι» στην Εθνική Τράπεζα: Πάνω από 70 πρώην στελέχη ελέγχονται για δάνεια-μπόνους

Ανοίγει η έρευνα για τις χρηματοδοτήσεις πρώην στελεχών της Εθνικής Τράπεζας με δάνεια-μπόνους, όπως στην περίπτωση του Γιώργου Πάσχα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαβάζουμε στο Mononews.gr, πάνω από 70 παλαιά στελέχη της Εθνικής Τράπεζας ελέγχονται από την εισαγγελία διαφθοράς για ανάλογες χρηματοδοτήσεις (δάνεια-μπόνους) με αυτές του Γ. Πάσχα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα ποσά ξεπερνούν τις 800.000 ευρώ.

Αναφορικά με την υπόθεση του κ. Πάσχα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα δάνεια του κ. Πάσχα πράγματι δεν είναι ληξιπρόθεσμα, όπως επισήμανε και ο ίδιος στην ανακοίνωσή του. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι εισαγγελικές πηγές, μέχρι σήμερα δεν έχει αποπληρωθεί ούτε ένα ευρώ. Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες από την εισαγγελική έρευνα, προέκυψε ότι δίνονταν συνεχείς παρατάσεις στην αποπληρωμή τους. Μόλις έληγε η μία, ξεκινούσε μια νέα, με αποτέλεσμα να μην θεωρούνται οι οφειλές ληξιπρόθεσμες.

Έτσι, προκύπτουν δύο συμπεράσματα από το εισαγγελικό πόρισμα και την ποινική δίωξη. Πρώτον, ότι τα δάνεια εξαρχής δόθηκαν χωρίς επαρκείς εγγυήσεις και εξασφαλίσεις για την αποπληρωμή τους. Δεύτερον, ότι και οι παρατάσεις που δίνονταν κρίθηκαν προβληματικές, καθώς ούτε σε αυτή την περίπτωση δόθηκαν περαιτέρω εγγυήσεις για την αποπληρωμή τους.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι την ίδια περίοδο δόθηκαν σε περίπου 220 στελέχη της Εθνικής τράπεζας ανάλογες χρηματοδοτήσεις, οι οποίες ήταν μπόνους για να αγοραστούν μετοχές της τράπεζας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − five =