αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο μεγάλο λάθος που μπορεί να καταστρέψει το networking σου στο Linkedin

Το μεγάλο λάθος που μπορεί να καταστρέψει το networking σου στο Linkedin

Ναι, είναι σημαντικό να γνωρίζεις συνεχώς νέους ανθρώπους και να επεκτείνεις το δίκτυο σου. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν στην εποχή μας κάποιες online πλατφόρμες για να το κάνουν. Και είναι λογικό. Πλέον είναι εύκολο να βρεις το άτομο που θέλεις και να κάνεις μια πρώτη προσέγγιση, καθισμένος στο δωμάτιο σου, μπροστά από ένα laptop. Ίσως η καλύτερη πλατφόρμα για να δικτυωθείς online είναι το Linkedin.

Παρόλα αυτά, δεν κινούνται όλοι οι άνθρωποι με τον σωστό τρόπο. Όπως σημειώνει το inc.com, υπάρχει ένα μεγάλο λάθος που κάνουν αρκετοί. Μια κίνηση που μπορεί να καταστρέψει το networking σου. Ενώ μπορεί να οδηγήσει συγκεκριμένα άτομα στο να σε μπλοκάρουν και να μην σου ξανά μιλήσουν ποτέ. Μην ξεχνάς: Το ότι κάποιος δέχτηκε το request σου για σύνδεση στο Linkedin, δεν σημαίνει ότι είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για εσένα.

Ποιο είναι το λάθος που κάνουν πολλοί χρήστες στο Linkedin; Αλλά και σε live netoworking μερικές φορές. Είναι πολύ… βιαστικοί! Ξεκινούν μια νέα γνωριμία με έναν άνθρωπο, και οι πρώτες τους φράσεις μπορεί να είναι κάπως έτσι: «Ευχαριστώ για την σύνδεση μαζί σας στο Linkedin. Βλέπω ότι γνωρίζεται τον [όνομα κάποιου]. Μπορείτε να με γνωρίσετε στον ίδιο;». ‘Η μπορεί να είναι κάτι τέτοιο: «Βλέπω ότι εργάζεστε στο ABC εδώ και πέντε χρόνια. Πάντα ήθελα να δουλέψω εκεί, θα μπορούσατε να με συστήσετε στον Hiring Manager;».

Όχι, δεν λειτουργεί έτσι το σωστό networking. Δεν γίνεται με το «καλημέρα» να ζητάς μια χάρη, από ένα άτομο που δεν σε γνωρίζει καν. Αν πας σε αυτή την τακτική, πιθανότατα δεν θα εισακουστεί το αίτημα σου, ενώ είναι επίσης πολύ πιθανό να μην ξανά ασχοληθεί μαζί σου το συγκεκριμένο άτομο.

Αντίθετα, προσπάθησε πρώτα να γνωριστείς καλύτερα με τον άλλο, και να δημιουργήσεις μια σχέση εμπιστοσύνης. Επίσης, προσφέρσου να βοηθήσεις εσύ πρώτα. Ρώτησε τον για τους επαγγελματικούς στόχους του. Ίσως μπορείς να του παρέχεις κάποιες συμβουλές ή να μπορείς να τον συστήσεις σε έναν άνθρωπο του δικού σου δικτύου.

Το έχουμε ξανά πει: Για να αποκτήσεις βοήθεια από τις νέες επαφές σου, πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις μια ανθρώπηνη σχέση μαζί τους. Αλλιώς, δεν θα έχεις ποτέ ένα πραγματικά δυνατό δίκτυο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 10 =