αρχικηVIRALΤο μέρος που απέχει 3 ώρες από την Αθήνα, δεν θες πλοίο για να πας και έχει μαγικές παραλίες

Το μέρος που απέχει 3 ώρες από την Αθήνα, δεν θες πλοίο για να πας και έχει μαγικές παραλίες

Φέτος είναι ένα διαφορετικό καλοκαίρι. Το πρώτο που κοιτούν όσοι τρέμουν την πολυκοσμία; Να αποφύγουν το πλοίο. Και -μεταξύ μας- δεν τους αδικεί κανείς. Ο σημερινός μας προορισμός, λοιπόν, είναι ό,τι πρέπει για τη δική τους περίπτωση!

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι αμάξι, καλή παρέα και ένα μικρό budget για να βρεθείς σε μέρη ονειρικά χωρίς -από τη στιγμή που θα φτάσεις- να ξοδέψεις ευρώ για τίποτα περισσότερο από τη βενζίνη σου. Και δεν υπερβάλλουμε στο ελάχιστο. Γιατί στο μέρος αυτό τα μπάνια είναι δωρεάν, τα νερά κρύσταλλο και η θέα ασυναγώνιστη.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Εσύ ακόμα να ταξιδέψεις στην Πύλο και τους όχι και τόσο «μυστικούς» πια θησαυρούς της;

Μπορεί το όνομα της πόλης να μην σε δελεάζει ιδιαίτερα, αυτό όμως συμβαίνει γιατί δεν το έχεις ακόμα συνδέσει με τις δύο τοποθεσίες-όνειρο που έχουν ξετρελάνει τους travel editors ολόκληρου του κόσμου. Σημειώνεις; Δύο ονόματα θα σου πούμε: Βοϊδοκοιλιά και Πολυλίμνιο.

Πρόκειται για δύο must-see μέρη που τα καλοκαίρια έχουν συστηματικά την τιμητική τους από τους Πελοποννήσιους και όχι μόνο. Η κοντινή τους απόσταση από την Αθήνα και το γεγονός πως έχουν διαφημιστεί πολύ έχει βοηθήσει αρκετά στην ανάπτυξη της περιοχής, η οποία κάθε καλοκαίρι δέχεται χιλιάδες Έλληνες για μονοήμερες εκδρομές αλλά και τουρίστες που θέλουν να εξερευνήσουν τους αρχαιολογικούς χώρους με τα ερείπια μυκηναϊκού θολωτού τάφου -λέγεται πως ανήκει στον γιο του Νέστορα, Θρασυμήδη- που επιβάλλεται να επισκεφτείς έστω μία φορά στη ζωή σου.

Δεν είναι ψέμα, σαφώς, πως η Πύλος αναπτύχθηκε πολύ και χάρη στη λειτουργεία του Costa Navarino με τους διάσημους επισκέπτες του.

Όπως είπαμε, θα χρειαστεί να οδηγήσεις κάτι λιγότερο από τρεις ωρίτσες από την Αθήνα και να πληρώσεις 13,95€ για να φτάσεις στην Πύλο. Οι τιμές των καταλυμάτων ξεκινούν από 40€/βράδυ, με τις τιμές στο φαγητό να είναι δελεαστικότατες. Το μόνο βέβαιο, να σημειωθεί, είναι πως δεν θα λυπηθείς τα χρήματα που θα ξοδέψεις στις ταβέρνες της περιοχής, καθώς τα πιάτα είναι το ένα καλύτερο από το άλλο και οι μερίδες φουλ χορταστικές. Όπως καταλαβαίνετε, το ψάρι έχει την τιμητική του.

Φέτος, σαφώς, αυτό που μας απασχολεί περισσότερο είναι εκείνο που φοβηθήκαμε πως θα στερηθούμε. Τα μπάνια μας. Στην Πύλο, θα τα χορτάσεις και με το παραπάνω.

Πηγή: mensnhouse.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × five =