αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο λογισμικό που εντόπισε χιλιάδες αδήλωτες πισίνες

Το λογισμικό που εντόπισε χιλιάδες αδήλωτες πισίνες

Οι φορολογικές αρχές της Γαλλίας, με τη βοήθεια ενός λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης, ανακάλυψαν περισσότερες από 20.000 αδήλωτες ιδιωτικές πισίνες και άρχισαν να επιβάλλουν αθρόα πρόστιμα στους κατόχους τους. Μέχρι στιγμής τα έσοδα που έχουν φέρει τα πρόστιμα στα ταμεία του γαλλικού κράτους ανέρχονται σε περίπου 10 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Σχετικό ρεπορτάζ του BBC αναφέρει πως το εν λόγω λογισμικό αναπτύχθηκε από την Google αλλά και από τη γαλλική συμβουλευτική εταιρεία Capgemini.

Το πρόγραμμα -που ονομάστηκε “Foncier innovant” δηλ. Καινοτόμος Γη- χρησιμοποιεί αεροφωτογραφίες από τη Google, τα δεδομένα των οποίων επεξεργάζεται λογισμικό που ανέπτυξε η γαλλική Capgemini, μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες παροχής υπηρεσιών πληροφορικής και συμβούλων, που έχει έδρα στο Παρίσι.

Ο ιστότοπος δεδομένων και στατιστικών Statista αναφέρει πως το 2020 υπήρχαν στη Γαλλία πάνω από 3,2 εκατ. ιδιωτικές πισίνες, καθώς οι πωλήσεις στο είδος είχαν αυξηθεί θεαματικά πριν από την πανδημία του κορωνοϊού. Στη διάρκεια της πανδημίας, όμως, και δεδομένου ότι πολύ περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι τους και αναζητούν καλύτερο περιβάλλον, οι πωλήσεις σημείωσαν περαιτέρω αύξηση.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Parisien, η φορολογική επιβάρυνση που συνεπάγεται μια πισίνα 30 τ.μ. για τον ιδιοκτήτη της είναι επιπλέον 200 ευρώ τον χρόνο.

Η επιτυχία του λογισμικού ενθάρρυνε τις γαλλικές αρχές, που έχουν εκφράσει την πρόθεση να το χρησιμοποιήσουν για να εντοπίσουν πολλά άλλα είδη αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων, όπως οι επεκτάσεις κατοικιών, οι βεράντες και οι πέργκολες, καθώς και τα στοιχεία αυτά συνεπάγονται πρόσθετη φορολογία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + eleven =