αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο λάθος που κάνουμε όλοι, και καταστρέφει την μπαταρία του κινητού

Το λάθος που κάνουμε όλοι, και καταστρέφει την μπαταρία του κινητού

Μπαταρία. Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των κινητών τηλεφώνων. Η στάθμη τους πέφτει γρήγορα και όσο περισσότερο χρησιμοποιεί κανείς το κινητό του (άρα όσο περισσότερο απαραίτητο είναι για κάποιον το τηλέφωνό του) τόσο γρηγορότερα εξαντλείται η μπαταρία.

Και αν όλο αυτό μοιάζει κάπως νομοτελειακό, σίγουρα υπάρχουν και συνήθειες των χρηστών που καταστρέφουν τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που έχουν τα smartphones με αποτέλεσμα αυτές να εξαντλούνται ακόμη γρηγορότερα.
Τι μπορεί να βλάψει την μπαταρία του κινητού σας

Το πιο συχνό λάθος που κάνουν σχεδόν όλοι και βλάπτει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού είναι ότι το αφήνουν για ώρα στο φορτιστή και εφόσον έχει φορτιστεί στο 100%. Οι περισσότεροι έχουν τη συνήθεια να συνδέουν το κινητό τους στο φορτιστή πριν κοιμηθούν και να το αφήνουν εκεί όλη νύχτα, ενώ επίσης πολλοί όταν το βάζουν για φόρτιση κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας, το ξεχνούν εκεί για ώρες. Με αυτόν τον τρόπο, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, επιταχύνετε τη διαδικασία γήρανσης των μπαταριών λιθίου.

Οταν παλιώνει μια μπαταρία ιόντων λιθίου, τα χημικά που περιέχει αλλάζουν και καθίστανται λιγότερο αποτελεσματικά στο να αποθηκεύουν, να διατηρούν και να παρέχουν ενέργεια στη συσκευή σας.

Βεβαίως, όλες οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής. Ανεξαρτήτως του τι κάνει κανείς, η μπαταρία του κινητού θα πέσει καθώς τη χρησιμοποιεί. Αυτό που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να είναι λίγο πιο προσεκτικός έτσι ώστε να επιβραδύνει τη «γήρανση» της μπαταρίας του κινητού του.

Τι πρέπει να κάνεις όταν αποθηκεύεις το κινητό τηλέφωνο για καιρό

Η Schulte και οι περισσότεροι κατασκευαστές κινητών συμφωνούν σε ένα πράγμα: Οταν αποθηκεύεις ένα κινητό που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις το επόμενο διάστημα θα πρέπει να είναι φορτισμένο, αλλά όχι στο τέρμα.

Η εν λόγω εταιρεία υποστηρίζει ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου «γερνάνε» με μικρότερο ρυθμό όταν οι συσκευές που για κάποιο λόγο αποθηκεύονται είναι φορτισμένες στο 30% με 50%. Και σε αυτό συμφωνούν οι περισσότερες εταιρείες κινητών συστήνοντας στους πελάτες τους, όταν θέλουν να αποθηκεύσουν το κινητό τους, η μπαταρία να είναι φορτισμένη στο 30% με 50%.

Η Samsung υποστηρίζει ότι αν θέλεις να αποθηκεύσεις το κινητό σου για καιρό τότε άφησέ το φορτισμένο στο 50% και το ίδιο υποστηρίζει και η Apple σημειώνοντας ότι έτσι θα βοηθήσεις στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου δεν πρέπει να μένουν φορτισμένες στο 100% για μεγάλο διάστημα. Ωστόσο, κανείς κατασκευαστής δεν συστήνει να διατηρείς τη μπαταρία σου μονίμως φορτισμένη μεταξύ 30% και 50% διαρκώς.

Το κλειδί για να μην… γεράσει γρήγορα η μπαταρία του κινητού σας τηλεφώνου είναι να μην αποθηκεύσετε ή να μην διατηρείτε για πολύ ώρα τη μπαταρία του τηλεφώνου σας στο 100% .

Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που αγοράζουν κινητό τηλέφωνο κάθε χρόνο, σίγουρα το να προσέχετε πολύ τη μπαταρία του κινητού σας δεν χρειάζεται να είναι πρώτη σας προτεραιότητα. Αν ανήκετε, όμως, στην κατηγορία αυτών που παίρνουν ένα κινητό τηλέφωνο και το κρατάνε για χρόνια, τότε σίγουρα χρειάζεται να είστε προσεκτικοί με την μπαταρία του και να πάψετε να το βάζετε στο φορτιστή πριν κοιμηθείτε και να το βγάζετε το πρωί, μόλις ξυπνήσετε.

Πηγή: Economistas.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + seventeen =