αρχικηVIRALΤο λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι με το καπάκι της οδοντόβουρτσας

Το λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι με το καπάκι της οδοντόβουρτσας

Ένα καθημερινό αντικείμενο που χρησιμοποιούν όλοι είναι η οδοντόβουρτσα.

Ωστόσο, αν και είναι απαραίτητο εργαλείο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν βασικά λάθη στη χρήση της. Είναι μια βασική κίνηση που λίγοι κάνουν και αφορά την αποθήκευσή της.  Κι αν νομίζετε ότι προστατεύεστε βάζοντας κάθε φορά το κάλυμμά της, κάνετε λάθος.

Οι επιστήμονες τονίζουν: «Με το να χρησιμοποιείτε κάλυμμα οδοντόβουρτσας δεν προστατεύετε στην πραγματικότητα την οδοντόβουρτσά σας αλλά αντιθέτως δημιουργείτε ένα περιβάλλον ιδανικό για την ανάπτυξη βακτηρίων που αγαπάνε την υγρασία».

Το πιο σωστό είναι, όπως αναφέρει και η Αμερικάνικη Οδοντιατρική Εταιρεία να αφήνετε την οδοντόβουρτσά σας σε ανοιχτό περιβάλλον και όρθια θέση ώστε να στεγνώνει εντελώς ανάμεσα στις χρήσεις αλλά όχι μέσα στο μπάνιο!

Οι επιστήμονες τονίζουν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα για την υγιεινή της οδοντόβουρτσας το προκαλεί η τουαλέτα. Όταν τραβάτε το καζανάκι πλήθος βακτηρίων τινάζονται με μεγάλη ταχύτητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Το ιδανικό, λοιπόν, είναι να κάνετε μία και μόνο κίνηση, να την έχετε σε χώρο εκτός τουαλέτας και, όπως προείπαμε χωρίς το κάλυμμα το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως στα ταξίδια.

Πηγή: Baby.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 3 =