αρχικηVIRALΤο κόλπο των 12 δευτερολέπτων που εκπαιδεύει τον εγκέφαλό σου να σκέφτεται θετικά μέσα σε μία δύσκολη κατάσταση

Το κόλπο των 12 δευτερολέπτων που εκπαιδεύει τον εγκέφαλό σου να σκέφτεται θετικά μέσα σε μία δύσκολη κατάσταση

Όλοι μας βιώνουμε δύσκολες και πιεστικές καταστάσεις. Όταν έχετε άγχος, τα επίπεδα κορτιζόλης αυξάνονται. Η κορτιζόλη ενεργοποιεί την αντίδραση έκτακτης ανάγκης ή μάχης. Αυτό ήταν ιδανικό τα παλιά τα χρόνια που οι άνθρωποι ήταν κυνηγοί, αλλά δεν ενδείκνυται για τον 21ου αιώνα. Η υπερβολική κορτιζόλη αυξάνει τις πιθανότητες να πέσουμε θύματα κατάθλιψης ή άγχους. Εάν λοιπόν αισθάνεστε λυπημένοι, αγχωμένοι ή απογοητευμένοι, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τον κανόνα των 12 δευτερολέπτων για να επιστρέψετε σε ένα πιο θετικό μέρος.

Για να το κάνετε αυτό, αφιερώστε τουλάχιστον 12 δευτερόλεπτα και σκεφτείτε μια θετική μνήμη, εικόνα ή σχέση. Σκεφτείτε όλους τους λόγους για τους οποίους ο εγκέφαλός σας χαρακτηρίζει αυτήν τη μνήμη, την εικόνα ή τη σχέση ως κάτι καλό. Συνεχίστε να το κάνετε κάθε φορά που αισθάνεστε άγχος ή βρεθείτε σε αρνητικό περιβάλλον. Με την πάροδο του χρόνου, ο εγκέφαλός σας θα εκπαιδευτεί να κοιτάζει τη φωτεινή πλευρά, αντί να εστιάζει στην αρνητικότητα της στιγμής.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αγνοείτε τα κακά πράγματα που συμβαίνουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν. Σημαίνει ότι επανασυνδέετε τον εγκέφαλό σας για να κλίνει προς τη θετικότητα παρά την αρνητικότητα. Αυτό το κόλπο μπορεί να δημιουργήσει ανθεκτικότητα σε δύσκολες καταστάσεις, να βελτιώσει τη συνολική διάθεση και ακόμη και να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + two =