αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο «κόλπο» με το οποίο απατεώνες άδειαζαν τραπεζικούς λογαριασμούς εξ αποστάσεως- Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ το κέρδος

Το «κόλπο» με το οποίο απατεώνες άδειαζαν τραπεζικούς λογαριασμούς εξ αποστάσεως- Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ το κέρδος

Ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ το κέρδος που είχε αποκομίσει η εγκληματική οργάνωση, μέλη της οποίας έχουν ήδη συλληφθεί στην αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη σε Κορινθία και Βοιωτία.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του kathimerini.gr, τα μέλη της οργάνωσης εμπλέκονται σε απάτες μέσω διαδικτύου, ενώ ανάμεσα στα θύματα, βρίσκονται ιατροί καθώς και ξενοδόχοι.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, οι συμμετέχοντες στην οργάνωση προσέγγιζαν άτομα που παρέχουν υπηρεσίες και υφάρπαζαν τους τραπεζικούς τους κωδικούς αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά από τους λογαριασμούς τους.

Ειδικότερα, οι δράστες επικοινωνούσαν με τα υποψήφια θύματα και εκδήλωναν ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες που προσέφεραν. Στη συνέχεια, με το πρόσχημα της άμεσης καταβολής των χρημάτων στον τραπεζικό τους λογαριασμό, αποσπούσαν τεχνηέντως τα απαραίτητα στοιχεία και κωδικούς ταυτοποίησης για την είσοδο στην ηλεκτρονική τραπεζική τους και τους «άδειαζαν» τους λογαριασμούς.

«Εμπλέκονται σε συστηματικές απάτες μέσω διαδικτύου. Έπαιρναν για παράδειγμα τηλέφωνο έναν ξενοδόχο και ζητούσαν να κλείσουν δωμάτιο. Τους έλεγαν ότι για την πληρωμή θα χρειαστούν τους τραπεζικούς κωδικούς. Τους έπαιρναν και έκλεβαν τα χρήματα από τους λογαριασμούς τους. Ανάμεσα στα θύματα, μεταξύ άλλων, βρίσκονται και ιατροί. Το κέρδος που αποκόμισαν ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα ενώ αναμένονται και άλλες συλλήψεις» ανέφεραν οι ίδιες πηγές χαρακτηριστικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =