αρχικηVIRALΤο «κόλπο με τον κορονοϊό» που χρησιμοποιούν οι κλέφτες και μπαίνουν σε σπίτια

Το «κόλπο με τον κορονοϊό» που χρησιμοποιούν οι κλέφτες και μπαίνουν σε σπίτια

Άλλα κόλπα από τους απατεώνες που ακολουθούν την επικαιρότητα που περιστρέφεται γύρω από τις ειδήσεις για τον κορονοϊό. Επικαλούνται τον κορονοϊό για να αποκτήσουν πρόσβαση στο σπίτι και να μπουν μέσα.

Η τακτική είναι γνωστή και απλώς οι απατεώνες επικαιροποιούν τα σχέδιά τους ακολουθώντας συνήθως αυτό που συνήθως «παίζει» στις ειδήσεις. Τώρα η επικαιρότητα έχει να κάνει με τον κορονοϊό και αυτόν χρησιμοποιούν ως πρόσχημα.

Στοχεύουν κυρίως σε ηλικιωμένους με δύο τρόπους. Είτε πρώτα καλούν στο τηλέφωνο και μετά πηγαίνουν από το σπίτι, είτε χτυπούν απευθείας το κουδούνι του σπιτιού.

Οι απατεώνες ισχυρίζονται ότι δήθεν είναι από το υπουργείο Υγείας και έρχονται στο σπίτι για να το απολυμάνουν, στο πλαίσιο έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

Μην τους πιστέψετε! Είναι απάτη! Το μόνο που θέλουν είναι να αποκτήσουν πρόσβαση στο σπίτι σας και συνήθως στοχεύουν σε ηλικιωμένους.

Χρειάζεται λοιπόν προσοχή, αλλά και ενημέρωση προς τους ηλικιωμένους για τη νέα απάτη που άρχισε από επιτήδειους που προσπαθούν να κλέψουν σπίτια, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 8 =