αρχικηVIRALΤο «κόλπο με την γλώσσα» που παρέθεσε ένας ψυχίατρος για να μειώνεις το άγχος σου

Το «κόλπο με την γλώσσα» που παρέθεσε ένας ψυχίατρος για να μειώνεις το άγχος σου

Ένα ιδιαίτερο κόλπο παρέθεσε στο TikTok ο ψυχίατρος Karan Raj, το οποίο όπως υποστηρίζει μειώνει το άγχος. Ο ίδιος κα΄νει λόγο για το «κολπο με την γλώσσα».

«Κουνήστε τη γλώσσα σας από το πάνω μέρος του στόματός σας προς τα κάτω και έπειτα προσπαθήστε να την κρατήσετε ακίνητη. Αυτό θα μειώσει τον ήχο του εσωτερικού σας μονολόγου, ο οποίος ίσως ευθύνεται για τις αγχωτικές σας σκέψεις», λέει ο ψυχίατρος στο βίντεο, που έχει συγκεντρώσει πάνω από 525.000 προβολές στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, η ακινησία της γλώσσας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της «νοερής άρθρωσης» και ως εκ τούτου του εσωτερικού μονολόγου.

«Η νοερή άρθρωση συμβαίνει όταν η γλώσσα σας κάνει μικροσκοπικές κινήσεις, προκειμένου να προφέρει τις λέξεις του εσωτερικού σας μονολόγου- σε αυτή την περίπτωση, οι στρεσογόνες σκέψεις είναι αυτές που σας προκαλούν το άγχος. Μια χαλαρή γλώσσα ισούται με λιγότερο εσωτερικό μονόλογο και άρα ένα πιο καθαρό μυαλό», αναφέρει ο δρ. Raj στο βίντεο.

Μιλώντας στο περιοδικό Men’s Health, ο ψυχοθεραπευτής Avi Klein επιβεβαίωσε την αποτελεσματικότητα του κόλπου.

«Ουσιαστικά πρόκειται για μια κλασική τεχνική χαλάρωσης, όπου το άτομο εστιάζει την προσοχή του σε ένα σημείο του σώματός του. Η έντονη συγκέντρωση που αυτή η διαδικασία απαιτεί, σε συνδυασμό με το αίσθημα της χαλάρωσης που διαδέχεται την προηγούμενη ένταση, μπορεί να είναι πολύ καταπραϋντική. Φυσικά πρόκειται για κάτι προσωρινό, χωρίς μακροπρόθεσμα αποτελέσματα», είπε ο ίδιος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + one =