αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο κτίριο γραφείων που μετατρέπεται σε boutique hotel στην Αθήνα

Το κτίριο γραφείων που μετατρέπεται σε boutique hotel στην Αθήνα

Στη μετατροπή του κτηρίου γραφείων στην οδό Αιόλου 48-50 στην Αθήνα σε αστικό ξενοδοχείο (boutique hotel) προχωράει η ισραηλινή επενδυτική εταιρεία Zoia, μετά την εξασφάλιση, πριν από μερικές ημέρες, της απαιτούμενης έγκρισης από τη γενική διεύθυνση αναστήλωσης μουσείων και τεχνικών έργων του υπουργείου Πολιτισμού. Η ανάπτυξη, με τίτλο Zoia Young Aiolou, περιλαμβάνει την μετασκευή του κτηρίου, επιφάνειας 1.500 τετραγωνικών μέτρων, σε ξενοδοχείο 30 δωματίων.

Στο ιστορικό κέντρο

Το ακίνητο, σύμφωνα με τη Zoia, ευνοείται σημαντικά λόγω της τοποθεσίας του, καθώς βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου και σε κοντινή απόσταση από την οδό Ερμού και την πλατεία Συντάγματος. Θα διαθέτει ταράτσα με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, με την άδεια που εξασφάλισε η εταιρεία να προβλέπει την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε εξωτερικό κοινόχρηστο χώρο, όπου, εξάλλου, λειτουργεί, ήδη, εστιατόριο. Να σημειωθεί ότι την άδεια εξασφάλισε η συνδεδεμένη με τη Zoia εταιρεία Liveplus1.

Κατά την απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ), οι εργασίες αποσκοπούν στην αξιοποίηση του κτηρίου και την αναβίωση της θέσης του στην οδό Αιόλου και ως εκ τούτου δεν επέρχεται άμεση ή έμμεση βλάβη στα χαρακτηρισμένα από το ΥΠΠΟΑ νεότερα μνημεία του άμεσου περιβάλλοντα χώρου. Το “πράσινο φως” του ΥΠΠΟΑ αναμένεται να διαδεχθεί η εξασφάλιση της έγκρισης δόμησης, που θα οδηγήσει στην έναρξη υλοποίησης των κατασκευαστικών εργασιών.

Ενισχύει το αποτύπωμα στην αγορά ακινήτων

Η Zoia, που έχει αγοράσει, κατά το τελευταίο διάστημα, περίπου 35 κτήρια, βρίσκεται σε αναζήτηση νέων ακινήτων σε όλη την Αθήνα με στόχο να προχωρήσει στην ανακαίνισή τους, τη μετατροπή τους -όσων αποτελούν γραφειακούς χώρους- σε ξενοδοχεία ή κατοικίες και την ενοικίασή τους.

Όπως ανέφερε, κατά το πρόσφατο συνέδριο για την αγορά ακινήτων Prodexpo, ο managing partner της Zoia, Sagi Rubin η εταιρεία, το διάστημα αυτό, ανακαινίζει πολυκατοικία στην Καλλιθέα, με στόχο τη δημιουργία μικρών διαμερισμάτων που θα πωλούνται σε αγοραστές ηλικίας έως 40 χρόνων. Η Zoia έχει εγκαινιάσει την παρουσία της στη χώρα μας με το κτήριο κατοικιών “The Hill”, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σαρανταπήχου και Κοσμά Μελωδού 30 στον Λυκαβηττό, διαθέτοντας συνολικά εννέα διαμερίσματα.

Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας βρίσκονται κτήρια στο Κολωνάκι, τη Νεάπολη, τα Εξάρχεια, την Καλλιθέα και τον Πειραιά.

Η Zoia έχει υλοποιήσει επενδύσεις συνολικής αξίας 2,5 δισ. δολαρίων, σε έξι χώρες (ΗΠΑ, Ισπανία, Πολωνία, Γερμανία, Ισραήλ, Ελλάδα), ενώ ξεπερνούν τις 20.000 ο αριθμός των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − fifteen =