αρχικηVIRALΤο «κρυφό» χωριό μόλις 1 ώρα μακριά από την Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το «κρυφό» χωριό μόλις 1 ώρα μακριά από την Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μόλις μια ώρα μακριά από την Αθήνα υπάρχει ένα «κρυφό» χωριό που έχει 365 εκκλησίες και αυτό δεν είναι άλλο από την Παλαιοχώρα στην Αίγινα.

Η Παλαιοχώρα, γνωστή και ως «ο Μυστράς της Αίγινας», στέκει ερειπωμένη και τυλιγμένη σε μιαν απόκοσμη σιωπή και με τη μοναδική ομορφιά της συνεπαίρνει τον οδοιπόρο που θα περιπλανηθεί στα πέτρινα μονοπάτια της και με κατάνυξη θα διαβεί το χορταριασμένο κατώφλι των μεσαιωνικών εκκλησιών της.

Ο λόφος της Παλαιοχώρας προσέφερε στους Αιγινήτες, εκτός από προστασία, και μια καλή διαμονή παρέχοντας πόσιμο νερό που αντλούσαν από δύο φυσικές πηγές και δεξαμενές (σουβάλες), καθώς και άφθονη τροφή μιας και η γύρω περιοχή του Μεασαγρού ήταν πολύ εύφορη.

Ακόμα, η τοποθεσία της Παλαιοχώρας ήταν ιδανική όχι μόνο γιατί ο λόφος ήταν ένα εκ φύσεως οχυρό, αλλά επειδή παράλληλα τους επέτρεπε να έχουν πλήρη εποπτεία όλου του Σαρωνικού κόλπου.

Επίσης, ο οικισμός που δημιουργήθηκε παρέμεινε αθέατος κατά κάποιο τρόπο, χάρη στην τεχνική και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή των σπιτιών.

Δείτε το βίντεο που δημιούργησε η ομάδα του UpStories

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + eleven =