αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο κρυπτονόμισμα του Facebook δεν θα έρθει στην Ευρώπη. Αυτό λέει η Γαλλία

Το κρυπτονόμισμα του Facebook δεν θα έρθει στην Ευρώπη. Αυτό λέει η Γαλλία

Το κρυπτονόμισμα του Facebook ονόματι Libra, έχει προβληματίσει κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο με τους Αμερικανούς Γερουσιαστές ακόμα να μην έχουν αποφασίσει για την τύχη του. Στη δικιά μας πλευρά του Ατλαντικού όμως, η Ευρώπη με αιχμή του δόρατος τη Γαλλία, λέει “όχι” στο Libra.

Μιλώντας στο συνέδριο OECD στο Παρίσι, ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire ήταν κατηγορηματικός.

Όλες αυτές οι ανησυχίες γύρω από το Libra είναι σοβαρές. Οπότε θέλω να πω το εξής ξεκάθαρα: Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούμε να δώσουμε το πράσινο φως στην ανάπτυξη του Libra σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Ο Le Maire είναι γνωστός πολέμιος του Libra από τη στιγμή που το Facebook το αποκάλυψε τον Ιούνιο. Πέρα από το ρίσκο υποτίμησης των εθνικών νομισμάτων, θεωρεί πως το Libra θα χρησιμοποιηθεί για ξέπλυμα χρήματος, χρηματοδότηση τρομοκρατίας και κυριαρχία στην αγορά έναντι των εθνικών νομισμάτων.

Τα σχόλια του Le Maire υπογραμμίζουν τη σημασία της συνέχισης της συνεργασίας μας με τις ρυθμιστικές αρχές και ηγεσίες χωρών σε όλο τον κόσμο. Καλωσορίζουμε το λεπτομερή έλεγχο και επίτηδες έχουμε σχεδιάσει μία κυκλοφορία σε βάθος χρόνου για να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις, να επιμορφώσουμε τους μετόχους και να ενσωματώσουμε το feedback τους στο σχεδιασμό μας. Το Libra Association και τα μέλη του είναι δεσμευμένα στο να συνεργαστούν με τις ρυθμιστικές αρχές για να επιτύχουν μία ασφαλή, διαφανή και επικεντρωμένη στον καταναλωτή ενσωμάτωση του Libra project. Αναγνωρίζουμε πως το blockchain είναι μία ανερχόμενη τεχνολογία και πως οι νομοθέτες πρέπει να σκεφτούν σοβαρά πώς οι εφαρμογές του ταιριάζουν στις πολιτικές των οικονομικών συστημάτων τους. – Dante Disparte, επικεφαλής Πολιτικής και Επικοινωνίας του Libra Association.

Πηγή: unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 7 =