αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο κρυπτονόμισμα που καταγράφει άνοδο 106% μέσα στο καλοκαίρι

Το κρυπτονόμισμα που καταγράφει άνοδο 106% μέσα στο καλοκαίρι

Από τον πυθμένα του Ιουνίου, το ethereum έχει υπεραποδώσει μαζικά του bitcoin καθώς οι επενδυτές αναμένουν σημαντική αναβάθμιση στο blockchain του πρωτοκόλλου του.

Ειδικότερα, στις 19 Ιουνίου το bitcoin έφτασε στο τοπικό χαμηλό των 17.601 δολαρίων και έκτοτε έχει ενισχυθεί κατά περίπου 31%, σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk.

Την ίδια μέρα το ether έφτασε επίσης στο χαμηλό των 880,93 δολαρίων, αλλά το ράλι της αξίας του από τότε έχει φτάσει το 106%.

Η τεράστια απόκλιση στην πορεία των δύο δημοφιλέστερων κρυπτονομισμάτων οφείλεται σύμφωνα με το CNBC σε μία σημαντική παράμετρο: τη μεγάλη αναβάθμιση στο blockchain του ethereum.

Η αναβάθμιση του ethereum, ονόματι “merge” (συγχώνευση), είναι προγραμματισμένη να λανσαριστεί στις 15 Σεπτεμβρίου έπειτα από πολλές καθυστερήσεις, και αναμένεται να καταστήσει το δίκτυο του ταχύτερο και πιο αποδοτικό ενεργειακά.

“Η επερχόμενη αναβάθμιση στο Ethereum είναι αυτή τη στιγμή ό,τι σημαντικότερο στο χώρο των crypto και εξηγεί γιατί ο ether άφησε πίσω του το bitcoin τον περασμένο μήνα”, δηλώνει ο Antoni Trenchev, συνιδρυτής της πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων Nexo.

“Ένα blockchain που αυτοπαρουσιάζεται ως ενεργειακά αποδοτικό θα αιχμαλωτίζει πάντα τη φαντασία του πλήθους και γι’ αυτό το Ether έχει αέρα στα πανιά του ενόψει του merge”, προσθέτει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − fifteen =