αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο κρυμμένο μήνυμα στον κώδικα του Nintendo Famicom Mini

Το κρυμμένο μήνυμα στον κώδικα του Nintendo Famicom Mini

Οι κάτοχοι του Nintendo Famicom Mini είχαν τόσα χρόνια μία κονσόλα με ένα κρυμμένο μήνυμα στον κώδικα της, το οποίο πιθανώς κανείς δεν είχε ανακαλύψει ως τώρα.

Σύμφωνα λοιπόν με το Siliconera.com, ο κώδικας της κονσόλας μεταφράζεται ως εξής:

«Σας μιλάει ο καπετάνιος hanafuda. Γίνεται εκκίνηση του εξομοιωτή σε 3..2..1. Πολλοί κόποι, δάκρυα και αμέτρητες ώρες έχουν δοθεί σε αυτό το κόσμημα. Οπότε, παρακαλώ κρατήστε το μέρος αυτό τακτοποιημένο και μην τα σπάσετε όλα! Χαιρετισμούς, ο hanafuda captain».

Η πρόταση «μην τα σπάσετε όλα» πιθανώς αναφέρεται σε φιλόδοξους hackers που προσπαθούν να δημιουργήσουν emulators βασισμένους στον συγκεκριμένο κώδικα – δυστυχώς βέβαια για τον καπετάνιο, το Ars Technica αναφέρει πως το NES Mini έχει πράγματι δεχτεί hacks.

Ένα νέο video μάλιστα αποκάλυψε μία μέθοδο μέσω της οποίας μπορείς να προσθέσεις ένα σωρό καινούργια παιχνίδια στην μικροσκοπική κονσόλα με την βοήθεια κάποιων συγκεκριμένων βημάτων και την χρήση ενός καλωδίου USB.

To «Hanafuda» μεταφράζεται κυριολεκτικά σε «κάρτες λουλουδιών», ενώ η ονομασία αναφέρεται και σε παιχνίδια που παίζονται με κάρτες στην Ιαπωνία. Αυτό το γεγονός μας πάει πολύ πίσω, και συγκεκριμένα στα πρώτα βήματα της εταιρείας Nintendo, τότε που δημιουργούσε χειροποίητες κάρτες από φλοιούς μουριάς.

Πηγή: IGN Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 4 =