αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο κοινό στοιχείο που έχουν στην προσωπικότητα τους οι Mark Zuckerberg και Elon Musk. Και μπορεί να σε κάνει μεγάλο leader

Το κοινό στοιχείο που έχουν στην προσωπικότητα τους οι Mark Zuckerberg και Elon Musk. Και μπορεί να σε κάνει μεγάλο leader

Δεν είναι εύκολο να καταλήξεις στα στοιχεία που μπορούν να κάνουν έναν leader σπουδαίο. Ωστόσο, ο κορυφαίος venture capitalist Jason Calacanis, ο οποίος έχει επενδύσει σε εταιρίες όπως η Uber και το Tumblr, εξηγεί ότι υπάρχει ένα στοιχείο που κάνει την διαφορά. Και το διαθέτουν πολλοί μεγάλοι leaders, όπως ο Elon Musk και ο Mark Zuckerberg.

«Υπάρχει ένα κεντρικό πράγμα που είναι κρίσιμο, και αυτό είναι η ανθεκτικότητα», λέει ο ίδιος στο CNBC.

Όπως εξηγεί, είναι σημαντικό να συνεχίζεις να παλεύεις για να φτάσεις στον στόχο σου, ακόμα κι όταν συναντάς μεγάλες δυσκολίες. Είναι ένα στοιχείο που κάνει την διαφορά στους leaders.

«Υπάρχει μια αντίληψη ότι τα πράγματα γίνονται ευκολότερα όσο προχωράς. Τα πράγματα δεν γίνονται ευκολότερα», τονίζει ο επενδυτής και εξηγεί: «Είναι πιο περίπλοκο και πιο δύσκολο στη συνέχεια. Αυτή η άποψη ότι θα ξεκινήσετε μια επιχείρηση και στη συνέχεια θα έχετε πολλά χρήματα, θα έχετε εκατομμύρια οπαδούς ή εκατοντάδες εκατομμύρια οπαδούς και δεκάδες των εκατομμυρίων πελατών, και ξαφνικά θα είναι εύκολο, είναι ψευδής».

Μιλά για το παράδειγμα του Mark Zuckerberg. Ο οποίος παρά το γεγονός ότι έχει μια περιουσία που ξεπερνά τα 73 δισ. δολάρια, έχει βιώσει μεγάλες πιέσεις το τελευταίο διάστημα, λόγω του σκανδάλου του Facebook. Έχει αποκτήσει πολλούς haters. Και ολα αυτά μετά από μια τεράστια επιτυχία: Την δημιουργία του Facebook.

Είναι σημαντικό λοιπόν να είσαι ανθεκτικός. Να θυμάσαι πάντα τα αρχικά κίνητρα σου. Και να καταφέρνεις να ξεπερνάς τα εμπόδια, όσο μεγάλα κι αν είναι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + fifteen =