αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο κοινό στοιχείο που έχουν οι Bill Gates και Jeff Bezos (και δεν το έχουν οι περισσότεροι επιχειρηματίες)

Το κοινό στοιχείο που έχουν οι Bill Gates και Jeff Bezos (και δεν το έχουν οι περισσότεροι επιχειρηματίες)

Οι δύο πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο, είναι οι Bill Gates και Jeff Bezos. Πέρα από τα χρήματα και την επιχειρηματική επιτυχία, οι δύο αυτού άντρες έχουν ένα κοινό στοιχείο, στο οποίο είναι δύσκολο να τους… συναγωνιστούν οι περισσότεροι επιχειρηματίες. Δεν ίδρυσαν μόνο την επιχείρηση τους, αλλά την «έτρεξαν» κιόλας. Με τον καλύτερο τρόπο. Για πολλά χρόνια.

«Το να διαχειρίζεσαι εταιρίες, είναι διαφορετικό από το να τις ξεκινάς», σημείωσε σε podcast στο οποίο μίλησε, ο συνιδρυτής της private equity εταιρίας, The Carlyle Group, David Rubenstein. Ο ίδιος είναι δισεκατομμυριούχος.

Όπως λέει, ακόμα κι όταν οι ιδρυτές των επιχειρήσεων κρατούν τη θέση του CEO, είναι πολύ σπάνιο να καταφέρουν να διαχειριστούν διαχειριστούν τις εταιρίες καλά σε βάθος χρόνου. Είναι σπάνιο ένα άτομο, όπως ο Bill Gates, να είναι επιχειρηματίας και να είναι επίσης πολύ αποτελεσματικός Διευθύνων Σύμβουλος για πολλά, πολλά χρόνια, τονίζει.

Στην πραγματικότητα, συνεχίζει, οι περισσότεροι ιδρυτές εταιριών συνήθως δεν κρατούν τη θέση του CEO μετά τα πρώτα πέντε χρόνια. Φυσικά, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Ενώ υπάρχουν άνθρωποι όπως ο Bill Gates και ο Jeff Bezos που έχουν ένα διαφορετικό σύνολο ικανοτήτων.

Για, παράδειγμα, ο Bill Gates είχε τη θέση του CEO στη Microsoft για περίπου 25 χρόνια. Μέχρι το 2000 όταν και παρέδωσε το «τιμόνι» στον φοιτητικό του φίλο, Steve Ballmer. Όπως μάλιστα έχει πει ο Gates σε παλαιότερη συνέντευξη του, κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της Microsoft, πέρασε πολλά βράδια ξενυχτώντας στο γραφείο του.

Ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, είναι CEO της εταιρίας του από τότε που την ίδρυσε, το μακρινό 1994. Και κατάφερε να μετατρέψει το μικρό online βιβλιοπωλείο του, σε έναν τεχνολογικό γίγαντα. Μάλιστα, τα πρώτα χρόνια ο ίδιος έκανε ακόμα και τις job interviews, όπως έχουμε γράψει εδώ στο It’s Possible. Πάντως ήταν εκεί για να διαχειριστεί κάθε πτυχή της εταιρίας του. Και παραμένει CEO μέχρι σήμερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + two =