αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο κινητό των 400 δολαρίων που έχει την καλύτερη κάμερα για το 2021 (ΒΙΝΤΕΟ)

Το κινητό των 400 δολαρίων που έχει την καλύτερη κάμερα για το 2021 (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τέταρτη χρονιά ο δημοφιλής YouTuber Marques Brownlee πραγματοποίησε την τυφλή δοκιμή καμερών smartphone και όπως πάντα τα αποτελέσματα εκπλήσσουν. Στην τυφλή δοκιμή οι followers του MKBHD κλήθηκαν να ψηφίσουν την καλύτερη φωτογραφία χωρίς να γνωρίζουν από ποιο τηλέφωνο προήλθε για να αποκλειστεί η προκατάληψη που προέρχεται από το branding των εταιριών. Ο διαγωνισμός περιλάμβανε 16 τηλέφωνα τα οποία ανταγωνίζονταν σε ζευγάρια και ο νικητής προχωρούσε στο επόμενο στάδιο. Τα τηλέφωνα κάλυπταν μία ευρεία βάση τιμής και δυνατοτήτων, από mid-range έως ναυαρχίδες, ενώ οι φωτογραφίες είχαν και αυτές τις δικές τους προδιαγραφές.

Για πρώτη φορά σε 4 χρόνια το iPhone πέρασε την πρώτη δοκιμασία και προχώρησε στον επόμενο γύρο μαζί με τα Galaxy S21 Ultra, Asus ROG 5, Sony Xperia Pro I, OnePlus 9 Pro, Pixel 5a, Zenfone 8 και Realme GT. Στο δεύτερο γύρο, όλα τα ακριβά τηλέφωνα αποκλείστηκαν και πρωταγωνίστησαν τα budget. Το ASUS απέκλεισε το Samsung, το OnePlus απέκλεισε το Sony, το Pixel απέκλεισε το iPhone και το Realme απέκλεισε το Zenfone. Ο τελικός κρίθηκε στις λεπτομέρειες ανάμεσα στο OnePlus 9 Pro και στο Pixel 5a, με το Pixel των $400 να αναδεικνύεται ως ο μεγάλος νικητής της τυφλής δοκιμής ανάμεσα στα 16 τηλέφωνα.

Ο Marques σχολίασε πως ο κόσμος συνήθως διαλέγει την πιο φωτεινή φωτογραφία και έπειτα την πιο καθαρή, ενώ κατέληξε στο συμπέρασμα πως η τιμή του τηλεφώνου στην πραγματικότητα δεν παίζει κανένα ρόλο στην απόφαση του κοινού για την καλύτερη κάμερα. Τέλος, σημειώνει πως η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου θέλει την πιο ολοκληρωμένη φωτογραφία με ένα απλό tap, έτοιμη να τη μοιραστεί στα social media χωρίς καθόλου επεξεργασία.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × five =